2007-04-12 20:02:11• hírek • István Löchli

Egyház és az EP választás

 Lelkészértekezlet volt a Láncos-templomban – a püspökök is megjelentek a találkozón.
Csütörtökön a Láncos templomban került sor az országos lelkészértekezlet záró napjára, melyen a református püspökök is képviseltették magukat. A mai program szerint dr. Papp Géza, az erdélyi és Tőkés László, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke számolt volna be az egyház helyzetéről.
 

 
Az egyház helyzetének beszámolója helyett a népes hallgatóság inkább a közelgő EP választásokról hallhatott, arról, hogy Tőkés Lászlónak etikus-e indulnia a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspökeként az Európai Parlamenti választásokon. Papp Géza, az erdélyi egyházkerület püspöke is kifejtette véleményét, viszont arról vajmi kevés szó esett, ami az egyház jelenlegi helyzetét illeti. „Sok mindenről lehetne beszélni, de a fő téma az EP választásokkal kapcsolatban kialakult vita. Sokan kérdezik, hogy Tőkés László maradhat-e püspök, amennyiben megnyeri az EP választásokat. Ha erre sor kerül két esély lehetséges: lemond a püspöki tisztségről, vagy megtartja pozícióját, míg mandátuma le nem jár, és addig helyettest állít a posztra.” - mondta Papp Géza erdélyi püspök.
 
Tőkés László az egyház jelenlegi helyzetét is mérlegre állította, és kijelentette, szatmári vonatkozásban az egyház elsődleges feladata, hogy megoldja a Református Gimnázium problémáját, azt, hogy az év folyamán átköltözhessen a számára rendeltetett helyre, a jelenleg a Kölcsey Ferenc Főgimnázium által használt épületbe.
 
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: