2008-12-02 15:41:36• hírek • Szatmár.ro

Egyharmadát kell fizetni

Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala a napokban hirdette meg azt a licitet, melyre olyan cégek jelentkezését várják, akik elvégzik azon tömbházak hőszigetelését, melyek támogatást igényeltek.

Jelenleg hat szatmárnémeti tömbház hőszigetelésére kértek támogatást. A törvény szerint, azoknak a tömbházaknak a szigetelésére jár a támogatás, melyek 1950 és 1990 között épültek, lakói jogi személyként vannak bejegyezve, továbbá bankszámlával rendelkeznek és a lakóközösségnek több mint a fele írásban is beleegyezik a szigetelésbe, vállalva annak költségeit.

Azoknak a lakótársulásoknak, amelyek igénylik a támogatást, csupán a költségek egyharmadát kell állniuk - mondta el a Szatmár.ro-nak Vasile Anderco, a Polgármesteri Hivatal keretében működő lakossági információs iroda vezetője. A tavalyi évben nagyon kevesen igényeltek támogatást.

Ennek oka, hogy sokan nem tudták volna vállalni a szigetelés költségeit, pedig tudvalevő, hogy néhány év alatt megtérül a befektetett összeg, hiszen a szigetelés miatt jelentősen csökken a gázszámla is - magyarázta Anderco.

Országszerte vannak azonos típusú tömbházak, ezek hőszigetelését ugyanazon projekt szerint lehet elvégezni. Egy, a napokban született kormányrendelet szerint, ezeknek a tömbházaknak el fog készülni a projektje, így megspórolják az előtanulmányok, projektek költségeit.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: