2009-02-18 16:11:17• hírek • Parajdi Andrea

Egyeztettek a lakásprogramról

Már több alkalommal szó volt róla, hogy idén tavasszal elkezdődik a Poligonului utcára tervezett ANL tömbházak kivitelezésének licitje. Mint megtudtuk, jelenleg zajlik az előtanulmányok készítése, amellyel február végéig elkészülnek.

Mint ismeretes tavaly ősszel változtattak a Poligonului utcára tervezett ANL lakásprogramban, így városunkban nem csupán lakásvásárlási lehetőséget biztosít az Országos Lakásügynökség(ANL), hanem fiatal családoknak kedvezményes áron bérbe is adja az otthonokat, illetve olyan családokat is segít, akiket az állam kiköltöztetett lakásaikból.

Ilyés Gyula polgármester ezen a héten ismét Bukarestben járt, hogy egyeztessen a készülőben lévő előtanulmányokról. -Ezek a tanulmányok képezik az egész beruházás alapját, így semmilyen hiányosság sem lehet bennünk. Mivel három típusú lakást tervezünk, így sokkal komplikáltabb a tanulmányok elkészítése is. Február végéig várhatóan befejezzük a formai munkákat, s után következhet a licitre bocsájtás procedurális folyamata - mondja Ilyés.

Miután meglesz a kivitelező az Országos Lakásügynökség fázisokban képzeli el a Szatmárnémeti tervek megvalósítását. -Jelenleg az ANL költségvetése sem túl biztató, így csupán részekre osztva, egymás után épülhetnek fel a tömbházak. Úgy néz ki, hogy ebben a pénzügyi helyzetben még sokat kell várnunk arra, amíg a Poligonului negyed végleges formát ölthet- magyarázza a polgármester.

Az ANL beruházást követően teljesen új kinézete lesz a Poligonului utcának.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: