2013-09-19 14:44:31• hírek • Szatmár.ro

Egyeztetnek, együtt terveznek

Négy egyházmegye pasztorális munkatársai tanácskoztak Kolozsváron szeptember 16-17-én.

A gyulafehérvári, szatmári, nagyváradi és temesvári székhelyű római katolikus egyházmegyék lelkipásztori munkatársai találkoztak a kolozsvári Manreza Központ lelkigyakorlatos házában, hogy bemutassák egymásnak munkájukat, közelítsék terveiket, tevékenységeiket. A különböző helyről érkező irodavezetők, pasztorális-, felnőtt-, ifjúsági-, kórházpasztorációs- és sajtóreferensek az első nap előadáson vettek részt - Ft. Hankovszky Ferenc püspöki helynök és irodavezető, valamint Lepedus István felnőttpasztorációs referens bemutatta a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye lelkipásztori tervezését a zsinattól a tíz éves megvalósítási cikluson át a jelenig - majd a résztvevőknek lehetőségük adódott bemutatni saját tevékenységeiket is.

A második nap aztán a közös pontokat keresték: hogyan segíthetnek a pasztorális referensek egymásnak, mi képezheti közös tervezés, közös munka alapját? Mint a csoportbeszélgetések utáni beszámolókban elhangzott, a különböző egyházmegyék pasztorális irodáinak tapasztalatai hasznosak lehetnek a fejlődési lépések megtételében.

Ezért a pasztorális terveket, segédanyagokat, egymás rendelkezésére bocsájtják; nagyobb rendezvényeikre előadókat igyekeznek az erdélyi egyházmegyékben is keresni, egymásnak előadókat, tanúságtevőket ajánlani; az egyházmegyék referensei között kapcsolathálót szeretnének kiépíteni, hogy bármilyen kérdésben gyorsan és egyszerűen egyeztethessenek... Mindezek fölött, igyekeznek majd egymást a pasztorális tervezésében is segíteni, de ehhez folyamatos találkozókra van szükség. A szeptemberi rendezvényen ezért elhatározták, ezentúl évente kétszer találkoznak majd a négy egyházmegye munkatársai - egy alkalommal külön-külön a területek képviselői, egy alkalommal pedig mindannyian együtt.

A folytatás mellett tehát elkötelezték magukat, bíznak a találkozósorozat sikerességében, hiszen a tavaszi előkészítő megbeszélés után - amikor irodavezetők kimondták szándékukat az ilyen jellegű eszmecserék fontossága mellett -, a szeptember 16-17-e között zajlott, széles körű egyeztetés már konkrét eredményeket is hozott.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: