2008-11-26 17:13:43• hírek • Parajdi Andrea

Egyeztetnek az emelés mértékéről

Még nem hoznak döntést a piaci tarifák emeléséről a városi tanácsosok. A piaci eladók felháborodásának okán, pontosabb egyeztetést folytatnak a tanácsosok arról, milyen mértékben szükséges a díjak módosítása.

Minden év elején emeli a Közterület-fenntartó Hivatal a piaci illetékek tarifáit, ezidáig azonban nem tartottak közmeghallgatást az új díjak megvitatásáról. Idén először adott lehetőséget a városvezetés a piaci árusoknak, hogy hangot adjanak véleményüknek.

-A közmeghallgatáson egy eléggé zajos vitának lehettünk szem- és fültanúi, ahol bekiabálásokkal fejezték ki elégedetlenségüket az árusok. Nem az a célunk, hogy ellehetetlenítsük a piaci árusok munkáját, hanem, hogy minél jobban teret adjunk az érdekeiknek, s ezáltal egy jól működő piacot hozzunk létre - mondta Ilyés Gyula polgármester.

Adrian Albu alpolgármester szerint, pontosabb át kell tekinteni a tervezett tarifák emelésének szükségességét, s ahol nem feltétlenül indokolt az illetékek növelése, ott maradjanak meg a tavalyi árak. -Decemberben dönteni fogunk az új díjakról, hiszen január elsejétől mindenképpen változnak a tarifák, addig pedig konkrét egyeztetéseket tartunk a piacgondoksággal -fejtette ki az alpolgármester.

A piaci árusok elégedetlenek a tervezett tarifaemelés mértékével

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: