2019-11-28 12:52:24• hírek • Bajnai Botond

Egyetlen pont elég a CFR továbbjutásához

Rómában, a Lazio otthonában lép pályára csütörtök este a Kolozsvári CFR, ha ezúttal is összejön a pontszerzés, egy fordulóval a csoportkör vége előtt továbbjut a csapat.

Jól szerepel az Európa-liga idei kiírásában a Kolozsvári CFR, az eddigi négy csoportmeccsből hármat megnyertek a vasutasok, ami bizakodásra ad okot a továbbjutást illetően.
 

Csütörtök este a mindössze 3 pontos Lazio otthonában lép pályára a CFR, viszont egyáltalán nem lesz könnyű dolga Dan Petrescu csapatának, az olaszok még reménykednek a továbbjutásban, aminek eléréséhez bizonyára mindent megtesznek az utolsó két fordulóban.
 

A kolozsvári csapatnak egyetlen pont tökéltesen elegendő, ahhoz, hogy az egyenes kieséses szakaszba lépjenek, ehhez pedig vagy csütörtökön a Lazio ellen idegenben, vagy december 12-én a már biztos továbbjutó Celtic ellen idehaza kellene kellene pontot szerezni.


Mindkét csapat ellen lehet esélyeket latolgatni, hiszen a Lazio ellen idén már tudott nyerni a CFR (a csoportmérkőzések első fordulójában, hazai pályán 2–1 arányban), míg a Celticet a BL selejtezők küzdelmei során tudta fölülmúlni idén a kolozsvári gárda.
 

Tehát a pontszerzés igazából egyik csapat ellen sem lehetetlen, viszont bizonyára csütörtök este, Rómában vár nehezebb mérkőzés a kincses városi legényekre.

 

Dan Petrescu, a csapat edzője DigiSportnak úgy nyilatkozott: „Ezúttal is megpróbálunk a pontszerzésre törekedni, de semmiképpen nem döntetlenre fogunk játszani. Viszont azt is kijelenthetjük, hogy nehéz lesz bármivel is meglepni a Laziot” – fogalmazott a román csapat mestere.
 

A találkozót román idő szerint 22.00 órától rendezik, a várható kezdőcsapatok pedig így festenek:

Lazio: Proto – Bastos, Vavro, Acerbi – Lazzari, Parolo, Cataldi, Berisha, Jony – J. Correa, Caicedo.

Kolozsvári CFR: Arlauskis – Susic, A. Burcă, K. Boli, Camora – Djokovic, Bordeianu, Culio – C. Deac, Traore, Omrani.
 

A találkozót török játékvezetői gárda vezeti: a sípot Ali Palabryik fújja majd, a két szélen Serkan Olguncan és Cem Satman asszisztensek lengetik majd a zászlót.

A csoport másik mérkőzésén a Celtic – Rennes találkozót rendezik.

 

Az E csoport állása:

1. Celtic                   4      3    1   0    7-3    10
2. Kolozsvári CFR   4     3    0    1    4-3     9
3. Lazio                    4    1    0    3    5-7     3
4. Rennes                4    0    1    3    2-5     1


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: