2019-08-31 07:21:11• hírek • Bede Emőke

Egyetlen nap alatt közel 350 ezren lépték át Románia határát

Csak az elmúlt 24 órában 348 500 személy lépte át az országhatárt – derül ki a határrendészet legfrissebb összesítőjéből, mely menetirányonként lebontva is közli a legfontosabb adatokat. Tájékoztatásuk szerint nem kevesebb mint 209 ezren hagyták el Romániát a pénteki nap során, az országba pedig 139 500 személy érkezett ugyanezen időszakban.

Cseppet sem meglepő módon a legnagyobb forgalmat ez alkalommal is a román-magyar határszakaszon bonyolították le, a nyugat felé tartók mérgelődése ellenére akár egy-két órásra is duzzadhatott pénteken a várakozási idő. Vélhetően szombaton sem lesz kellemesebb a helyzet, reggel 10 órakor már Peténél és Csanálosnál is 50-50 percet kellett várjanak a kilépni szándékozók. Előbbi átkelőnél 6 sávot nyitottak meg, utóbbinál 3-at, ennek ellenére hosszú sorok kígyóznak mindkét átkelőpontnál – tájékoztat a határrendészet.



A hatalmas emberáradat természetesen az átlagosnál több törvénysértőt is jelent. Egyetlen nap leforgása alatt 36 törvényszegést lepleztek le és 53 ezer lejnyi vámköteles, de be nem jelentett értékre bukkantak a csomagokban. A kiszabott helyszíni bírságok összértéke eléri a 13 350 lejt, illetve meg kell említenünk, hogy 12 külföldi állampolgártól megtagadták a belépést, 18 román állampolgárt pedig a határról fordítottak vissza különféle okok miatt.


Indulás előtt mindenképp érdemes ellenőrizni a határátkelőknél tapasztalható várakozási időket, de aki inkább a saját szemének hisz, annak ajánljuk figyelmébe a térfigyelő kamerák valós idejű felvételeit is, melyet ide kattintva lehet elérni. Eseménymentes utat mindenkinek!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: