2020-03-23 13:34:02• hírek • Agerpres/Szatmár.ro

Egyetlen nap alatt 143-mal nőtt a romániai koronavírus-fertőzöttek száma. Már 7 halott

Az eddigiekhez képest igen megugrott az igazoltan koronavírus-fertőzöttek száma Romániában: egyetlen nap alatt újabb 143 megbetegedést regisztráltak, minek köszönhetően a járvány kezdete óta 576-ra nőtt a romániai megbetegedettek száma.

A Stratégiai Kommunikációs Központ tájékoztatásából az is kiderül, hogy március 23-áig 73 személyt nyilvánítottak gyógyultnak, viszont 5-en életüket vesztették. A 73 gyógyult személy közül 51-et temesvári, 17-et bukaresti, hármat craiovai, és egyet-egyet iaşi-i és konstancai kórházban kezeltek.

Az öt elhunyt személy a koronavírus okozta COVID-19 betegségen kívül más betegségekben is szenvedett. Egyikük Bukarestben, a másik Craiován, a harmadik Iaşi-ban, a negyedik és ötödik Suceaván hunyt el.

Az elmúlt 24 órában koronavírussal diagnosztizált személyek 5 és 76 év közöttiek.

A GCS tájékoztatása szerint egyik fertőzött egy fogvatartott személy, akit a fővárosi rendőrségről március 11-én szállítottak a jilavai börtönkórházba, mert megbetegedett. A laboratóriumi vizsgálatok először negatív teszteredményt mutattak, de hétfőn (március 23-án) már pozitívak lettek. A GCS közleménye hozzáteszi, hogy a fogvatartott bebörtönzése óta el volt különítve.

Jelenleg 15 koronavírussal fertőzött pácienst ápolnak az intenzív osztályon, közülük heten súlyos állapotban vannak. A többiek állapota stabil.



Folyamatosan frissülő statisztika!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: