2017-09-01 11:18:19• hírek • Kocsis Zoltán

Egyetlen legyőzöttjét fogadja Románia – 11 örmény ellen is menni fog?

Két vereség és három döntetlen mellett mindössze egyetlen győzelemre futotta a Christoph Daum edzette román válogatott erejéből: azt az Örményországot sikerült megverniük, amely pénteken Bukarestben lesz a „trikolórok” ellenfele. Nem csoda, hogy Románia hátránya immár tíz pont a csoportelső Lengyelország mögött és négy a pótselejtezőt érő második pozícióban tanyázó dánok és montenegróiak mögött... Négy fordulóval a vége előtt.

Nem túlzás tehát azt állítani, ha pénteken sem sikerül nyernie a válogatottnak, végérvényesen elköszönhet a világbajnokságról szövögetett álmaitól. Persze a „szőttes” szálai így is meglehetősen gyengécskék, tekintve, hogy Vlad Chiricheséknek még Montenegróban és Dániában is pályára kell lépniük.

Egy biztos: olyan könnyű dolguk nem lesz, mint tavaly ősszel Jerevánban. Emlékezhetünk rá, akkor a hazaiak védője már a 3. percben piros lapot kapott, az általa összehozott büntetőt pedig Bogdan Stancu értékesítette. A megroggyant örményeket Románia fél óra alatt kiütötte, a 28. percig Adrian Popa, Razvan Marin és Nicolae Stanciu is betalált, a szünet után pedig Alexandru Chipciu állította be az 5-0-ás végeredményt.

Ilyen ajándékot vélhetően ezúttal nem kínálnak fel az örmények. Ráadásul ezúttal egészséges legnagyobb csillaguk, a Manchester United sztárja, Henrik Mhitarjan. A keretben van még egy játékos, aki Európa egyik sztárgárdájánál szerepel: Gael Andonian Marseille-ben született, a helyi Olympique profija – csak éppen nem számolnak vele.

A román keretben ezúttal is ott van a nagykárolyi Eric Bicfalvi is, aki a már említett első meccsen a 82. percben lépett pályára. A középpályás remek szezonkezdeten van túl Oroszországban, az FK Uralban eddig nyolcszor lépett pályára és két gólt szerzett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: