2013-01-10 18:37:15• hírek • Póti Orsolya

Hasznos tudnivalók és versek hangzottak el a gombákról

Veres István, a Szatmár Megyei Könyvtár munkatársának meghívására tartott előadást András Gyula színművész és Jánk Károly költő január 10-én. A közönség a különféle gombafajtákról kapott értékes információkat, más-más megközelítésből.

Egy szatmári költő és egy műkedvelő gombász szemszögéből kerültek bemutatásra a különböző gombafajták csütörtök délután a Szatmár Megyei Könyvtár olvasótermében. András Gyula színművész ezúttal gombaszakértői minőségében lépett a hallgatóság elé, és beszélt a mérgező, az ehető, a szép és a kevésbé szép gombákról.

A színművész előadását a gomba tudományos meghatározásával kezdte, majd kitért az egyes fajtákra, többek között a gyilkos galócára, a galambgombákra, a susulykára, valamint az égszínkék pókhálós gombára, mely szerinte a legszebb gombák közé tartozik.

A tudományos bemutató költői illusztrációjaként elhangzottak Jánk Károly gombákról írt humoros hangvételű versei, melyek a költő tavaly megjelent, „Őzláb Rudi és társai" című verseskötetében olvashatóak.

András Gyula szerint Jánk versei hallatlanul izgalmas költemények, hiszen ugyanazokat azok az emberi tulajdonságokat fedezte fel bennük, amelyeket ő maga is adott az egyes gombáknak a nagy erdőjárások alkalmával.

A rendezvény végén a kötet megvásárolható volt, a költő pedig dedikált is ez alkalomból.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: