2009-05-12 15:03:33• hírek • Gozner Gertrud

Bizonytalan a megyei kórház helyzete

Az egészségügy decentralizációjáról szóló törvényt július elsejéig fogják kidolgozni, és szeptember elsejével lép hatályba, nyilatkozta Ion Bazac egészségügyi miniszter. 2010 január elsejei dátummal - a regionális és országos érdekeltségű kórházak kivételével - minden egészségügyi intézmény a helyi önkormányzatok igazgatása alá kerül.

A miniszter kifejtette, hogy négyféle jogszabály kerül a következő hónapokban kidolgozásra. Az első az egészségügy decentralizációjáról szóló törvény, ennek révén kerülnek az egészségügyi intézmények a helyi vezetés irányítása alá. A második a közegészségügyi törvény, amelynek segítségével újraszerveződik az egészségügyi ellátás. Ezen kívül két kormányhatározat van terítéken: az egyik az Országos Közegészségügyi Intézet, a másik az Országos Törvényszéki Orvostani Intézet megalakításáról szól.

2010 január elsején az ország egészségügyi intézményei a helyi közigazgatás irányítása alá kerülnek, mégpedig a megyei kórházakat a megyei tanács igazgatja a továbbiakban, a városi kórházakat a városi tanács felügyeli, míg a kisebb, helyi kórházakat az illetékes önkormányzatok kezelik.

Dr. Paula Mare, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere még nem tudott pontos információkat szolgáltatni az általa vezetett egészségügyi intézmény helyzetéről. Amíg a Hivatalos Közlönyben nem jelenik meg a jogszabály, Mare nem tudott érdemben nyilatkozni arról, hogy a Szatmári Megyei Kórház is a megyei tanács igazgatása alá fog kerülni. Higgyék el, én is annyit tudok, amit a tévében bemondtak, hivatalos értesítés még nem érkezett hozzánk a minisztériumból - fejtette ki a kórház vezetője.


A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere még nem tudott pontos információkat szolgáltatni
A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere még nem tudott pontos információkkal szolgálni


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: