2011-03-08 13:58:49• hírek • Szatmár.ro

Egyetemi tájékoztató végzősöknek

Kedden délelőtt a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem képviselői továbbtanulási tájékoztatót tartottak a szatmári magyar középiskolásoknak.

Kedden reggel kilenctől, tíz órától, és délben a megyeközpont három magyar középiskolájának tanulói megismerkedhettek a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem 2011/2012-ben induló szakaival, a továbbtanulási lehetőségekkel.
Az egyetemista fiatalok a Református Gimnázium, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium és a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont végzőseinek meséltek a diákéletről: az egyetemi felvételiről, az oktatásról, a bentlakásokról, de különböző rendezvényekről és szórakozási lehetőségekről is kérdezhettek a továbbtanulni akaró diákok.

Mint megtudtuk, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemnek három városban működnek a karai: Kolozsváron a Természettudományi és Művészeti Kar, Marosvásárhelyen a Műszaki és Humántudományok Kar, Csíkszeredában pedig a Gazdaság- és Humántudományok és a Műszaki és Társadalomtudományi Kar. Ezek tizenöt tanszékén közel harminc szakosodás várja a fiatalokat.

Az egyetemen a bolognai rendszer szerinti hároméves alapképzés mellett mesteri képzésre is lehetősége van a fiataloknak, hogy ezek elvégzése után a munkaerőpiacon és a mindennapokban meg tudják állni majd a helyüket.


A tájékoztatóra megtelt a Református Gimnázium díszterme
A tájékoztatóra megtelt a Református Gimnázium díszterme


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: