2014-06-25 16:07:58• hírek • Szatmár.ro

Egyetemi beiratkozás a szatmárnémeti BBTE-n

Óvoda és iskolapedagógia szakon 15 állami és 15 fizetéses nappali hely van és 30 jelentkezőt várnak távoktatásra.

Az egyetemi felvételi időszakkal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót a kolozsvári BBTE Szatmárnémetibe kihelyezett tagozatának rektora, Dr. Végh Béla.

Az egykori kaszárnya-épületben, a BBTE jelenlegi szatmárnémeti székhelyén július 14 és 19 között beiratkozási központ fog működni, ahol a tudományegyetem bármelyik szakára be lehet majd iratkozni, anélkül, hogy a leendő egyetemista elutazna mondjuk Kolozsvárra. A beiratkozni szándékozók az említett periódusban 9 és 13 óra között adhatják le az ilyenkor szükséges dokumentumokat.

Szintén ezekben a napokban lehet majd beiratkozni a Szatmárnémetiben működő Óvodai és Iskolapedagógusi szakra, ahol harminc nappali és harminc távoktatási rendszerű, fizetéses hely várja a továbbtanulni vágyókat. Ez a képzés három éves időtartamú és Szatmár mellett elsősorban Szilágy és Máramaros megyéből érkező beiratkozókat várnak a felvételire.

"Szatmárnémeti jelenlétünk elsősorban azok számára előny, akik lakhelyükhöz közel, azaz helyben szeretnének egyetemre járni és diplomát szerezni. Az általunk kibocsátott egyetemi diploma egyenértékű a kolozsvári képzésen, illetve más állami egyetemeken megszerzett diplomával. A magánegyetemek költséges képzéséhez képest a BBTE elfogadható önköltségi áron ajánl képzési lehetőséget. További előnynek számítanak a képzésben az ingyenes állami helyek, a tanulmányi és szociális ösztöndíjak" - mondja Dr. Végh Béla.

A bejutásnál 50 százalékban számít az érettségi átlaga, 50 százalékban pedig a nyelvi és és alapvető matematikai kompetenciákat mérő teszt eredménye.

Az anyanyelvi és matematikai kompetenciákat mérő teszt felépítése:

- Helyesírási gyakorlat (nyelvi, nyelvhelyességi, helyesírási és központozási hibák javítása adott szövegben)

- Szövegértési gyakorlat (nem irodalmi szövegrész tartalmának rögzítése, a tartalomhoz kapcsolódó kérdésekre adott válaszok megfogalmazása)

- Szövegalkotási gyakorlat (max. 30 soros szöveg alkotása adott témáról - pl. saját iskolai élmények, pályaválasztás indoklása, érdekes élettörténet stb.)

- Matematikai kompetenciákat mérő feladat (feladatok alapvető matematikai műveletek elvégzésével)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: