2015-09-12 15:19:32• hírek • Kocsis Zoltán

Csík: Szabályos gólt vettek el tőlünk!

Archív
Archív

Felhőtlenül ünnepelhetik a város napját a Targoviste szurkolói, mivel csapatuk a második osztályú labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójában szombat délben 2-0-ra legyőzte az Olimpiát. A szatmári sárga-kékek remek sorozata ezzel megszakadt, a Resicabánya elleni 5-0-ás és a Nagyvárad elleni 2-1-es győzelem után elszenvedték a szezonbeli első vereségüket. Ezzel együtt maradnak a tabella harmadik helyén.

A meccs embere minden kétséget kizáróan az előző fordulóban két gólt szerző Cristian Cherchez volt. A 24 éves csatár előbb a 23. percben adott egy gólpasszt Daniel Popának, aki a 16-os széléről talált be, majd a 41. minutumban ő maga lőtte ki a hosszú sarkot. Érdekesség, hogy az előző két fordulóban, Mioveniben is ez a két csatár lőtte a Targoviste góljait.

Talán másként alakulhatott volna az eredmény, ha az első félidőben a játékvezetők nem vesznek el egy szabályosnak tűnő gólt az Olimpiától. „Szabadrúgást végezhettünk el oldalról. Még bele se rúgott a labdába a játékosunk, az asszisztens máris jelezte a lest. Faur nem lehetett lesen, hisz hátrábbról érkezett", elevenítette fel az eseményeket Csík Tibor vezetőedző.

A második félidőben az Olimpia megpróbált egyenlíteni, többet birtokolta a labdát, próbálta ráerőszakolni akaratát a házigazdákra. „Faur és Munteanu révén volt is két nagy helyzetünk, de Sorin hat méterről kapu fölé lőtt egy szöglet után, Dumitru pedig a 85. percben egyedül a kapussal belelőtte a labdát a hálóőrbe", mondta Csík.

„Az első gólig kiegyenlített volt a küzdelem. Az a bosszantó, hogy ekkor mi végezhettünk el szabadrúgást, többen is hibáztak, a Targoviste pedig lekontrázott minket. A második gól előtt Cherchez kicselezte ellenfelét - el kell ismerni, nagyon ügyes játékos", foglalta össze a két bekapott gól előzményeit Csík. „Koncentrációs hibákat vétünk hátul, a következőkben azon fogunk dolgozni, hogy ezeket kijavítsuk", tette hozzá.

A szakvezető szerint más lehetett volna az eredmény, ha szerdán nem kellett volna 120 percet játszaniuk a Román Kupában. Számításaink szerint nyolcan voltak kezdők Nagybányán és Targovistén is. Ráadásul közülük heten kezdőként kaptak lehetőséget múlt szombaton a Nagyvárad ellen is. „Meg kell érteni, nincsenek olyan kondícióink, hogy ezek a fiúk három meccset játsszanak egy hét alatt. Csütörtökön kaptunk pénzt a várostól, végre vehettünk belőle vitaminokat", engedett bepillantást a szakmai kulisszák mögé Csík.

„Úgy érzem, a csapat elég jól összeállt. Új játékos nem valószínű, hogy jönne januárig. Igazság szerint csak dicsérni tudom a srácokat. Rendeződni látszanak az anyagiak is, úgyhogy bizakodva tekinthetünk előre. A lényeg, hogy minden meccsen szerezzünk pontot és ezeket, mint a hangyák, gyűjtögessük", fogalmazott Csík mester.

Az Olimpia a következő fordulóban, 20-án az Aradi UTA-t látja majd vendégül.

Targoviste - Olimpia 2-0
gólok:
Popa (23.), Cherchez (41.)
Az Olimpia összeállítása: Băican - Selagea, Villand, Heil, Iuhas (csk.), D. Muntean, Chivari, Bura, Faur, Tataru, Takács
Rezerve: Şuta - Cădar, Al. Boştina, Bîgiu, D. Lukacs, M. Csik, Ciul

További eredmények:
UTA Arad - Mioveni 2-2
gólok: Vlad (1.), Curtuius (51.) illetve Ayza (26.), Calvin (82.)

Tatrang - Kolozsvári Universitatea 1-0
gól: Coman (21.)

Resicabánya - Brassó 2-3
gólok: Puscas (47., 78.) illetve Matei (11., 39.), Rusu (20.)

Bihar FC - Ramnicu Valcea 0-1
gól: Tomozei (20.)

Karánsebes - Nagybánya 1-2
gólok: Lupu (59.) illetve Arnautu (34.), Sarbu (55.)

Meggyesi Gaz Metan - Pankota 1-1
gólok: Llullaku (36.) illetve Mihai (75.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: