2010-04-15 13:39:05• hírek • Szatmar.ro

Egyesült erővel, aktívan a közösségért

Csütörtök délelőtt a szatmárnémeti Dumbrava Minunata óvodába mutatták be az "Egyesült erővel aktívan a közösségért" című projekt céljait és résztvevőit. A projektben hét szatmárnémeti óvoda és öt közintézmény vesz részt. A projektet a Szülők a Gyerekekért Egyesület és a CREST nyújtotta be.

A tájékoztatót Leontina Ghit a házigazda óvoda igazgatónője nyitotta meg, aki üdvözölte a jelenlévőket majd néhány szót szólt a projektről illetve hangsúlyozta, hogy a projekt fő haszonélvezői a gyerekek lesznek. Az igazgatónő beszédét a „Szülők a gyermekekért" egyesület elnöke Marcela Papici szavai követték, aki kivetített prezentáció segítségével ismertette a jelenlévőknek az egyesület rövid történetét.

Kazamér Andrea, a CREST  képviselője információkkal látta el a résztvevőket a megnyert projektről, amely tíz hónapon át fog tartani, költségvetése pedig 43.600 dollár lesz, fő támogatója pedig a CEETRUST (Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe). Mint megtudtuk, a projekt fő célja a az óvodák szülői egyesületeinek a fejlesztése, valamint szorosabb kapcsolatok kialakítása intézményekkel, sőt, közös programok elindítása a gyerekek oktatásának fejlesztése illetve az óvodások egészségének a megőrzése érdekében.

A hét résztvevő óvoda szülői tanácsából, húsz személy részt vehet majd egy tanfolyamon, ahol többet tudhatnak meg arról, hogy hogyan tudnák erősíteni az óvoda szülői egyesületét, hatékonyabbá téve annak működését. A kurzust követően egy kerekasztal-beszélgetésre is sor kerül majd, ahol a gyermekek oktatásáról, egészséges táplálkozásuk kialakításáról lesz szó.


A szatmári "Dumbrava Minunata" óvodában
Mert a gyerekek mindennél fontosabbak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: