2009-09-01 12:54:54• hírek • Ferenczi Noémi

2011-re felépülhet az új óvoda

A helyi tanács legutóbbi ülésén egyhangúlag elfogadta a Kossuth-kert melletti egykori vízüzem területének a tanügyminisztérium használatába való áthelyezését. Itt fog felépülni az az épület amelybe átköltözik majd a Mondiala óvoda.

Ahogyan arról korábban tájékoztattuk olvasóinkat, Szatmárnémeti is szerepel a minisztérium óvodaprogramjának listáján. Ez azt jelenti, hogy kormánytámogatás által egy új óvoda létesülhet a városban. Ezzel az építkezéssel szeretnék megoldani a Mondiala óvoda ügyét, amelyet a cég három évvel ezelőtt saját használatra visszaigényelt. Az év elején még kilátástalan volt az óvoda helyzete, ugyanis akkor még nem volt szó kormányprogramról, így az önkormányzat abban reménykedett, hogy majd hátha sikerül kiegyezni a gyár tulajdonosával, hogy az óvodások maradhassanak.

A volt vízüzem területe éppen megfelel a kormányprogram követelményeinek, ugyanis az új óvodaépület megépítéséhez egy minimum 3500 négyzetméteres területre volt szükség. Az itt felépülő épület nagyobb is modernebb is lesz mint a mostani, egyetlen hátránya, hogy kissé távol lesz majd a mostani épülettől. Amennyiben minden a tervek szerint alakul, már 2011 tavaszán sor kerülhet az új óvoda átadására, azonban addig is nyugodtan maradhatnak az óvodások a mostani helyükön - tudtuk meg Kereskényi Gábor alpolgármestertől.

Szatmárnémeti tanácsa legutóbbi ülésén döntött az egykori vízüzem területének a tanügyminisztérium használatába való áthelyezéséről. Erre azért volt szükség mivel a befektetést a minisztérium finanszírozza.

Az óvoda, egyébként, 1975-ben költözött az épületbe, ahová közel 250 óvodás gyermek van beíratva.


Közel 250 gyermek jár a Mondiala óvodába
Közel 250 gyermek jár a Mondiala óvodába


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: