2011-07-12 13:25:09• hírek • Kocsis Zoltán

Egyeseknek szabad szemetelni

Szemetelés és szociális ügyben próbált meg segíteni Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke a kedden tartott közmeghallgatásán.

Kincses Gyula azzal a panasszal fordult Csehihez, hogy a 15-ös lakónegyed T6-os tömbházának földszintjén működő élelmiszerüzlet a komposztálódó hulladékát egyszerűen a tömbház mögé dobja. A rothadó zöldségek pedig egyrészt elviselhetetlen bűzt okoznak, másrészt odavonzzák a különböző bogarakat, egereket.

Kincses úr panaszában elmondta, hogy már tettek panaszt a Polgármesteri Hivatalnál, a közterület-fenntartó vállalatnál, valamint a környezetvédelmi rendőrségen is. Utóbbi intézmény azt ígérte, hogy május 10.-ig megoldják az ügyet, ám azóta sem történt semmi.

Bár Csehi kijelentette, hogy ez nem tartozik az ő hatáskörébe, hanem a városéba, a panasztevőnek azt tanácsolta, hogy jelentse az ügyet a Környezetvédelmi Őrszolgálatnak.



Kincses Gyula szemetelés miatt tett panaszt Csehi Árpádnál


Brata Andrei, akit Halmiban és környéken csak Csocseszként ismernek, családja részére kért szociális segélyként egy telket. Elmondta, hogy családjával, amely igen népes, hisz öt gyerekével valamint egy csecsemő unokájával élnek együtt feleségével, szeretne építeni valahogy egy házat. Most egy négy szobás ingatlanban laknak „kovártélyban", a bérleti díj pedig eléri a 150 lejt. A környező települések ismert muzsikusának Csehi megígérte, hogy felveszi az ügyben a kapcsolatot Halmi polgármesterével, Incze Lajossal.

Ezen kívül Varga Mihály ismételten panaszt tett, mivel továbbra sem kapott szociális lakást súlyosan beteg gyereke számára, Doros János pedig egy bonyolult birtokjogi problémával állt elő, Csehi azonban elmondta: előbbi a Polgármesteri Hivatal, utóbbi pedig a bíróság jogkörébe tartozik.



Csocsesz és Csehi Árpád


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: