2008-03-14 17:17:07• hírek • István Löchli

Ünnep a középiskolákban

 Szatmárnémeti magyar gimnáziumaiban is megemlékeztek a Nemzeti Ünnep alkalmából.

Az 1848-as események 160. évfordulója alkalmából a pénteki nap folyamán a Református Gimnázium, a Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpont, valamint a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai megemlékezést tartottak, melyen különleges ünnepi műsort mutattak be a szabadságharc hősei emlékére.

A Szatmárnémeti Református Gimnázium diáksága a Láncos templomban a péntek reggeli áhítaton tisztelgett. Az eseményen a diákok mellett a gimnázium tanári kara is jelen volt. Ilonczai Zsombor iskolalelkész igéjében elmondta, "Szent volt az 1848-as ifjúság tette, mely méltó példa lehet a mai fiatalság számára is. Szent volt minden, amit e hazáért tettek, hiszen életüket a Kárpát-medencében élő népekért áldozták fel". Az áhítatot követően, a gimnázium IX. B osztálya egy dalokból és versekből összeállított ünnepi műsort mutatott be.


A Hám János Római Katolikus Iskolaközpont diákjai a gimnázium dísztermében tartották hagyományos megemlékezésüket, mely különlegességekkel is szolgált, ugyanis a diákok az ünnepi műsorban azokról a bátor és hazaszerető nőkről emlékeztek meg, akik a férfiak mellett megvető bátorsággal harcoltak a magyar nemzet szabadságáért. Bodnár Ágnes magyartanárnő által megrendezett ünnepi műsort tapsviharral jutalmazták a diákok, hiszen teljesen új szemszögből mutatták be az 1848-as forradalom hőseit, méltóképpen megemlékeztek a már feledés homályába tűnő bátor, hazaszerető asszonyokról is.


Tánccal, szavalatokkal, énekekkel készültek a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai a péntek délben a gimnázium dísztermében megtartott megemlékezésre. A Nagy Gyula magyartanár és Merk Annamária zenetanárnő által megrendezett ünnepi műsorban méltóképpen megemlékeztek a magyar szabadságharc hőseiről.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: