2008-12-11 23:14:43• hírek • Csenteri Judit

Egyenlő partner lenne a kormányzásban

Az RMDSZ csakis egyenlő partnerként, megfelelő súllyal hajlandó részt venni a kormányzati struktúrában – vált egyértelművé a Területi Elnökök Konzultatív Tanácsának bukaresti ülése után.

 

„Csakis egyenlő partnerként vagyunk hajlandóak kormányra lépni, nem valamiféle cselédlépcsőn vagy díszként, utánfutóként. Megfelelő programpontokkal és megfelelő súllyal kívánunk részt venni egy koalícióban" - jelentette be Markó Béla, szövetségi elnök az ülést követően. Amennyiben mindez nem teljesülne, a Szövetség ellenzékbe vonul.

A tanács ülésén arra is fény derült, hogy az RMDSZ területi és megyei elnökei támogatják azt, hogy a szövetség tárgyalásokat folytasson a Demokrata Liberális Párttal a decentralizáció, a regionális- és infrastrukturális fejlesztés, az oktatási és egészségügyi reform megvalósítása, a mezőgazdaság fellendítése, valamint a kisebbségi jogok bővítése érdekében. 

Az RMDSZ nagyon fontosnak tartja továbbá azt a tényt, hogy az Európai Parlamentben mind a néppárti, mind pedig a szociális frakció úgy véli, a szövetségnek ott kell lennie a Kormányban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: