2017-04-26 00:47:43• hírek • Kocsis Zoltán

Egyenlítés helyett bekapott gól, ismét kikapott az Olimpia

Sorozatban hatodik vereségét szenvedte el kedd délután az Olimpia labdarúgócsapata, amely a második osztályú bajnokság 31. játéknapjának nyitányán 2-0-ra alulmaradt Aradon. Más kérdés, hogy némi szerencsével lehetett volna 1-1 is.

Ellentétes előjellel várta a találkozót a két csapat, hisz amíg az Arad az előző fordulóban nyerni tudott a verhetetlennek hitt, toronymagas listavezető Juventus otthonában, addig az Olimpia immár hat meccse volt képtelen nyerni, legutóbbi öt bajnokiját pedig el is veszítette. Legalábbis a pályán, mert a Tatrang visszalépése miatt a zöld asztalnál szerzett három pontot. Ráadásul Bogdan Andone vezetőedző közel állt ahhoz, hogy lemondjon – végül sikerült maradásra bírni.

Ennek ellenére az Olimpia közel állt ahhoz, hogy pontot raboljon a Batrana Doamnától. A 91. percben Vasile Pop már Bogdan Miron (aki 2013-14-ben az Oliban védett) kapus mellett is elgurította a labdát, de Ionut Tanase menteni tudott. Két perccel később viszont az UTA vezetett gyors kontrát, a télen az Olimpiától szerződtetett Dumitru Muntean lövését Raul Krausz még blokkolni tudta, a labda Marius Curtuius elé került, aki megszerezte csapata második gólját, bebiztosítva ezzel győzelmét.

Pedig aktívan kezdte a találkozót az Oli, ám egy bedobás után az UTA szerzett vezetést a korábban a Dinamóban és az Astrában is megforduló Sorin Stratila fejesével. A szatmáriak aktívak maradtak, főleg Tony Kanalost lehet kiemelni, mégis a hazaiak előtt adódott nagyobb helyzet, ám Marius Suta védeni tudott. Ezzel együtt kevésen múlott, hogy nem döntetlennel vonultak öltözőbe a csapatok, ám egy kapu előtti kavarodásban a védők blokkolták Kanalos lövését.

A szünet után ismét inkább az Oli veszélyeztetett Kanalos, majd Andrei Ludusan révén, a másik oldalon pedig Curtuius fejelt a kapufára. A végét pedig már tudjuk.

Hatodik vereségével az Olimpia továbbra is hetedik a tabellán, míg az UTA tartja második pozícióját. Andone legénysége szombaton az aradiak ősi riválisát, a temesvári ASU Politehnicát látják vendégül.

A meccs góljait itt nézheted meg!

UTA Arad – Olimpia 2-0
gólok:
Stratila (11.), Curtuius (93.)
Az Olimpia összeállítása: Şuta (csk.) - Durus, Heil, Fl. Muresan, Faur (Vas. Pop 57') - Villand (Oct. Ursu 57'), Krausz - R. Rus (Ad. Voicu 82'), Sil. Pana, Ludusan - Kanaloş

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: