2014-03-13 18:02:02• hírek • Szatmár.ro

Három aranyérem a szatmári kadett tőrözőknek

Hétfőn kezdődött, csütörtökön ért véget a kadett korosztályú tőrvívóbajnokság Szatmárnémetiben.

Sikeres versenysorozaton vannak túl a szatmári tőrvívók: három aranyérmet is szereztek a Szatmárnémetiben, a kadett (17 év alatti) korosztályú sportolók számára megrendezett Román Bajnokságon.

A sorozat első napján, hétfőn, a szatmáriak már örülhettek, hiszen első helyen végzett Bodó Benjámin. A sportoló tagja volt a kedden pástra lépő Szatmárnémeti I.-es csapatnak is, Pop Edwinnel, Pop Stevennel és Bódi Dáviddal együtt. A szatmáriak a fiúk csapatversenyén a második helyen végeztek, a Steaua csapata győzte le őket a döntőben. A csapatversenyben egy másik szatmári alakulat is jelen volt. A Surducan Tudor, Muszka Botond és Chelu Stefan alkotta együttes a hatodik helyen végzett - ők a korosztályhoz képest jóval fiatalabbak voltak, edzőik leginkább tapasztalatgyűjtés miatt indították  a versenyen. A fiú tőrvívókat Lengyel Éva, File Attila és Izsáki Arnold készítette fel.

Szerdán a lányok egyéni versenyét rendezték, amelyen a szatmári Lazin Alexandra aranyérmet szerzett. Ő szintén tagja volt a csütörtökön versenyző Szatmárnémeti I.-es csapatnak, amelyben szerepelt még Haidu Adriana, Pótor Andrea és Jáger Viktória is. A csapat a döntőben 37-27 arányban győzte le a Steaua első csapatát, így újabb aranyéremnek örülhettek a szatmáriak. A lányok edzői Dan Suta, Izsáki Arnold és Surducan Simona voltak.

A következő napokban sem áll meg az élet a Csipler Sándor Vívóteremben - az egykori szatmári vívó, Andrei Savianu idén szervezi meg először a tőröző gyermekeknek szóló versenyt. Ígérete szerint hagyományt szeretne teremteni ezzel.

Pénteken reggel 9 órától a 14-15 éves fiúk és lányok vívnak, 13 órától pedig a 10-11 éves, szintén fiúk és lányok fognak versenyezni. Szombat reggel 9 órától a 12-13 éves fiúké és lányoké lesz a pást, 12 órától pedig a 8-9 éves gyermekek fognak vívni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: