2015-10-23 16:51:42• hírek • Kocsis Zoltán

Egyelőre nem tudni, Szatmárnak mennyi jut a 400 új rendőrautóból

A belügyminisztérium új Volkswagen Polókkal szereli fel a román közúti rendőrséget – szám szerint négyszáz darabbal. Ezekből Szatmár megye is biztosan kap néhányat, ám a rendőrség egyelőre nem tudja, hogy hány ilyennel bővül majd a gépjárműparkja.

A Román Rendőrség csütörtökön számolt be arról, hogy hamarosan négyszáz új Volkswagen Pólóval bővül autóparkja. A gépkocsik 1,2 TSI motorral vannak felszerelve, amelyek 90 lóerősek és lakott területen 9 litert fogyasztanak 100 kilométeren. A Polók darabja teljes felszereltséggel 13.511 euróba kerül áfával együtt.

Nagyon fontos kiemelni a teljes felszereltséget, ugyanis az elmúlt hónapokban hatalmas felháborodást és megrökönyödést váltott ki a minisztérium azzal, hogy vásárolt 4500 Dacia Logant, ám mintegy 2000 darabon nem volt sziréna. A Román Rendőrség akkor azzal próbálta védeni a ház elejét, hogy ezzel közel 25%-kal sikerült csökkenteni a vásárlás összegét. Más kérdés, hogy több helyen a rendőrök maguk dobták össze a pénz a szükséges szirénák megvásárlására, amint arról több sajtóorgánum is beszámolt.

Nem mindenki van azonban elragadtatva a beruházás tárgyát képező autótktól. A 4tuning.ro autósportál például azért fanyalog, hogy a Polók 90 lóerős motorja alig erősebb, mint az eddig használt régi Loganok 75 és 85 lőerős erőforrásai. Ráadásul a Volkswagen 1.2 TSI motorjainak megjelenésekor komoly problémák merültek fel, a vezérműláncot le is kellett cserélniük a németeknek szíjakra...

„Az százszázalék, hogy Szatmár megye is kap ezekből az autókból. Hogy pontosan mennyit és azok mikor érkeznek meg, azt egyelőre nem tudni", mondta megkeresésünkre Atlfatter Tamás alprefektus.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: