2011-05-10 18:20:48• hírek • Szatmar.ro

A szatmáriakat nem érinti a fűtéstámogatás megvonása

A Nemzetközi Valutaalappal (IMF) való tárgyalások következtében a román kormány úgy döntött, hogy megszünteti a fűtési támogatást, ami jelentősen megnöveli majd Románia több városában is a távfűtés költségeit.

Jeffrey Franks, az IMF romániai küldöttségének vezetője kedden a Mediafax hírügynökségnek adott interjújában árulta el, hogy a kormány még az idén megszünteti a fűtéstámogatást. „Többféle támogatás létezik. Az egyik, amely a hátrányos helyzetű embereket érinti, ezt a kormány nem szünteti meg, sőt, arra is esély mutatkozik, hogy megemeli. A kormány azt a támogatást készül megszüntetni, amelyet a településeknek, önkormányzatoknak juttatott", mondta Franks.

Mivel egy ilyen lépés komoly kihatással lehet a lakókra is, kíváncsiak voltunk, hogy ez mennyiben érinti Szatmárnémetit és a szatmárnémetieket, ezért megkerestük Ilyés Gyula polgármestert.

„A kormány ezen döntése teljesen hidegen hagy minket, de nem hidegben. Rengeteg olyan város van, ahol a távfűtés évről évre hatalmas deficiteket termel, amit eddig az állam magára vállalt", mondta a polgármester, majd hozzátette:  Szatmárnémeti nem tartozik ezen városok közé.

„Amikor 2009-ben modernizáltuk a város távfűtését, sokan támadtak minket, hogy indokolatlanul magas terheket rovunk a lakók nyakába. Csakhogy azóta Szatmárnémeti távfűtése hatékonyan működik, így minket nem érint a szubvenciók megszüntetése", mondta a Szatmár.ro-nak Ilyés Gyula.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: