2018-03-07 13:27:17• hírek • Bede Emőke

Egyelőre nem fenyegetnek áradással a megye folyói

Az utóbbi napokban lehullott hó olvadása után keletkezett nagymennyiségű víz és az esőzések miatt az Országos Vízgazdálkodási és Hidrológiai Intézet úgy döntött, érvénybe lépteti a sárga riasztást, mely egyelőre csütörtök délutánig van érvényben.

Szatmár megyében ez két folyót érint, a Krasznát és a Túrt. Mint azt Altfatter Tamás alprefektus magyarázta, ez még konkrét veszéllyel nem fenyegeti az érintett folyók mentén fekvő településeket. Ilyenkor folyamatos megfigyelés alatt tartják a vizeket, ehhez pedig nagy segítséget nyújtanak a több ponton elhelyezett elektromos mérőegységek, melyek minden vízállásban bekövetkezett változásról tudósítanak. Konkrét lépésekre csak akkor kerülne sor, ha a víz megközelítené a kritikus szintet.
 

A sárga riasztást vészesebb helyzetben narancssárgára váltják. Ebben az esetben a Prefektusi Hivatal értesíti az érintett települések önkormányzatait, illetve arra kéri őket, hogy katasztrófavédelmi egységeik álljanak készenlétben. Szerencsére egyelőre nem ezzel állunk szemben, az Országos Vízgazdálkodási és Hidrológiai Intézet azonban bármikor frissítheti a jelzést, ha úgy gondolja, a folyók kiléphetnek medrükből.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: