2012-07-10 15:24:11• hírek • M. T. R.

Egyelőre nem demonstrálnak az USL-sek Nagykárolyban

A városháza tőszemszédságában található parkban demonstrálna az USL
A városháza tőszemszédságában található parkban demonstrálna az USL

Lehet, hogy a héten mégsem tartja meg a demonstrációját a nagykárolyi USL - nyilatkozta hírportálunknak Adrian Bucureştean, a pártszövetség tanácstagja, a legutóbbi választások USL-s polgármesterjelöltje.

Amint beszámoltunk róla, Nagykároly helyi tanácsának hétfői rendkívüli ülésének a végén Kovács Jenő polgármester több mindenről tájékoztatta a testület tagságát. Szólt a többi között arról is, hogy az USL-ések nevében kérvény érkezett a polgármesteri hivatalhoz, miszerint keddtől kezdődően a városháza előtt tüntetnének. Kovács Jenő a beadók szemére vetette, hogy a kérvényben számos formai hiba van - például egyszerűen nem tudja a választ hova eljuttatni, hiszen nincs cím megadva stb.

A Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal a kérvényre adott válaszában - amit az elöljáró és a jegyző írt alá - írt okmányban kéri a szervezőket: nevezzék meg konkrétan, milyen céllal tüntetnek, mit várnak el a városvezetőségtől a demonstrációjukhoz. A közleményben a városháza melletti parkot nevezik meg mint az esetleges demonstráció helyszínét. Információink szerint az USL azért szervez tiltakozó akciót, mert nem kapott alpolgármesteri tisztséget Nagykárolyban.

Adrian Bucureştean hírportálunknak elmondta, hogy a kérvényüket már kiegészítették, s azt vagy ma (azaz kedden), vagy szerdán el is juttatják a polgármesteri hivatalhoz. Értelmezése szerint erre már nem kell válaszoljon a helyhatóság, így onnantól kezdve bármikor megkezdhetik a demonstrációjukat. Mindazonáltal vélhetően a héten nem kezdik meg a tiltakozó rendezvényüket - válaszolta kérdésünkre.

Kovács Jenő polgármestert is megkerestük ez ügyben. Amint kifejtette, nem örülne a demonstrációnak, hiszen csak a kedélyek szítására lenne alkalmas. Szerinte arra pedig nincs szükség.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: