2018-12-17 12:05:57• hírek • Bede Emőke

Egyelőre minden megyei út járható

Szatmár megye minden útját sikerült megtisztítani, minden útszakasz járható –számolt be róla hivatalos Facebook-oldalán a Megyei Tanács.

A közlemény szerint szombat óta hétfő délelőttig folyamatosan jártak a megye útjain a hókotrók, melyek amellett, hogy elszórták a havat, sóval és homokkal is felszórták az aszfaltos útfelületeket. A hétvége során a gépek, melyeknek mozgását egyébként GPS-rendszerrel követik, nem kevesebb mint 4.500 tonna szóróanyagot használtak el.
 

A téli útkarbantartási munkálatokért egyébként ebben az évben is a Tehnic Asist és annak 77 hókotrója a felelős, a megyét pedig a már megszokott módon négy nagyobb szektorra osztották fel: Nagykároly és Tasnád, Szopor, Szatmárnémeti és Avasfelsőfalu környéke.


Ezzel kapcsolatban tudni érdemes, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat további havazásokra figyelmeztet. Mint honlapjukon írják, kedd délig havazásra, hóviharokra lehet számítani Olténia északi és keleti részén, Munténia nyugati részén, Erdélyben, a Máramarosban, valamint a Keleti- és a Déli-Kárpátokban. Az OMSZ prognózisa szerint akár 10-20 centiméteres friss hóréteg is kialakulhat az ország ezen részein. A hólapátokat tehát tartsuk készenlétben, az utakon pedig óvatosan közlekedjünk.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: