2009-05-21 18:13:24• hírek • Szatmar.ro

Egyelőre elmarad a reform

Rekordajánlatot tett a DigiTv a magyar bajnokság közvetítési jogairól.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökségi ülésén bejelentették, hogy a DigiTV rekord nagyságú ajánlatot tett az NB1 mérkőzéseinek a közvetítési jogaiért, így tulajdonképpen már csak a SportTv-től függ a megállapodás.

„A DigiTV olyan ajánlatot tett, ami négyszer annyi bevételt eredményez a magyar futballnak, mint a jelenlegi szerződés. A 2010-2011-es szezonban akár egymilliárd forintot (3,5 millió euró) is elérheti az összeg", mondta Kisteleki István, a szövetség elnöke.

 

A közvetítési jogok jelenlegi tulajdonosának, a SportTV-nek opciós joga van a szerződés meghosszabbítására, ám garantálnia kell azokat a feltételeket, amelyeket a konkurensei. Várhatóan két héten belül eldől, hogy a SportTv hajlandó (képes-e) folytatni az együttműködést.

A magyarországi DigiTV ugyanúgy az RDS-RCS cégcsoport tulajdonába tartozik, mint a romániai, így, figyelembe véve az erdélyi magyarság nagy számát, nem kizárt, hogy élőben figyelhetjük majd kedvenceinket.

Elmaradt ugyanakkor a bajnokság radikális átalakítása, mivel a csapatok tulajdonosai nem fogadták el az MLSZ által kidolgozott reformtervezetet. Ugyanakkor a pontvadászat módosítását nem vetették el teljesen, szeptemberben egy új tervezet láthat napvilágot. „Az NB1-es klubvezetők egyhangúlag a reform mellett tették le a voksukat, de szeptemberre szeretnének egy átfogó, saját javaslatot kidolgozni".



Élőben követhetjük kedvenceinket?


Apróbb változások azonban lesznek. A következő szezontól, pontegyenlőség esetén egy osztályozó dönt majd a nyertesekről, ha az érintett csapatok a bajnoki címért, az európai kupaindulásért vagy a bennmaradásért küzdenek. Az MLSZ elfogadta a kettős rangadók tervét is, amelyeknek ugyanúgy a Puskás Ferenc stadion ad majd otthont, mint Magyar Kupa egyedüli döntőjének(jelenleg oda-vissza vágó dönt a fináléban). Döntés született arról is, hogy az ország legnagyobb stadionjának a befogadóképességét 46 ezerre bővítik majd.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: