2009-05-26 15:30:00• hírek • Szatmar.ro

Egyelőre csak a Williams biztos

Az angol istálló az egyedüli, amely leadta a nevezését a Forma1 2010-es szezonjára.

A Williams istálló morális és törvényi kötelességének látta, hogy megnyugtassa a dolgozóit, a szponzorokat és a szurkolókat, ezért leadták a nevezésüket a Forma1 2010-es szezonjára. Eddig egyedüliként.

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) ugyanis május 22 és 29 között jelölte ki azt a periódust, amikor a az istállóknak jelezniük kell, indulni szeretnének a következő szezonban. Ám a hagyományos istállók nem értenek egyet a szervezet szabályváltozási elképzeléseivel, ezért megkérték a csapatokat, bojkottálják a leadási időszakot. Ráadásul, mint arról többször is beszámoltunk, több csapat is kilépéssel fenyeget.

„Morálisan és jogilag is úgy érezzük, kötelező tisztáznunk, hogy jövőre részt veszünk a Forma1-ben, csakúgy, mint az elmúlt 30 évben", mondta Adam Parr, a Williams igazgatója, utalva arra, csapatát szerződés fűzi a FIA-hoz és a Forma1 Menedzsmenthez (FOM), hogy 2008 és 2010 között nem hagyják el a sorozatot.

Ugyanakkor a Parr azt is elmondta, csapata továbbra is támogatja a Forma1-es csapatok érdekvédelmi szervezetének (FOTA) törekvéseit. A FOTA hétfőn levelet írt a FIA-nak, amelyben arra kéri a nemzetközi szervezetet, hogy találjanak kompromisszumos megoldást a nézeteltérésre.

„Tovább folytatjuk a közös munkát a FOTA-val, a FOM-al és a FIA-val, hogy egyezségre jussunk, de ettől függetlenül senkinek nem maradhat kétsége a Forma1-es világbajnoksághoz való elkötelezettségünkkel kapcsolatban", mondta a Williams igazgatója.



Egyelőre egyedül nevezett a Williams


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: