2014-04-02 02:20:45• hírek • Egy-egy minden vonalon – óvatos csapatok

Egy-egy minden vonalon – óvatos csapatok

Amint azt várni lehetett, egyik csapat sem akart a kelleténél többet kockáztatni a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek kedd esti első meccsein, így mind a sok gól, mind pedig az igazán sok izgalom elmaradt. A szurkolók legalább reménykedhetnek, a sok egyoldalú nyolcaddöntő után ezúttal nem lesznek érdektelenek a visszavágók. A Bayern München és az Atletico Madrid minden esetre némi előnyben fogadhatja a Manchester Unitedet illetve a Barcelonát.

A spanyol bajnokságban az Atletico Madrid egyetlen ponttal vezet a Barcelona előtt, ráadásul a két gárda az idei szezonban eddig három döntetlent játszott egymás ellen: egy 1-1-et és két gól nélküli meccset. Mindez kiegyenlített küzdelmet és kevés gólt ígért. Az ötödik percben Villa erre majdnem rácáfolt, ám nem tudta kihaszni Pinto kapus kapitális bakiját és közelről kapu mellé lőtt. A hazaiak feje akkor kezdhetett el fájni, amikor a 8. percben egy fejpárbajt követően Pique megsérült, le kellett cserélni, helyére pedig Bartra állt be. Nem telt el azonban fél óra és az Atletico is elveszítette egyik pillérét, Diego Costa helyett Diego állhatott be.

Az első húsz percben az Atletico agresszív letámadásával komoly gondot tudott okozni a Barcelonának, az idő teltével azonban a hazaiak egyre inkább rátaláltak saját játékukra, egyre inkább nyomást tudtak gyakorolni. Helyzetig azonban csak ritkán jutottak, és amikor igen, akkor Messi fejesét Courtois védte, Neymar lövése pedig elkerülte a kaput. Ennek függvényében némileg meglepetésként hatott, amikor az 56. percben Diego egy pazar góllal megszerezte a vezetést a fővárosiaknak.

A bekapott gólt követően magasabb fokozatra kapcsolt a Barcelona, aminek negyed óra alatt meg is lett a gyümölcse. Busquets lövését előbb még védte Courtois, a 71. percben azonban Iniesta passza után Neymar már nem hibázott. Az utolsó percekre már-már nyomasztó volt a hazai fölény, ám Courtois védte Iniesta és Messi próbálkozásait is, így a Barcelona nem tudta begyötörni a győztes találatot.

Az est másik meccsén a címvédő Bayern München hálója már a 3. percben megzörrent, ám Welbeck gólját magas láb miatt nem adta meg a bíró. Ekkor kevesen gondolták, hogy a következő veszélyes akcióig a 31. percig kell várni: ekkor de Gea tornázta ki Robben pazar lövését. Nyolc minutummal később Welbeck került ziccerbe, ám könnyelmű megoldása után Neuer bravúrral védett. A szünet előtt még Valencia próbálkozása okozott némi izgalmat a végig fölényben játszó, ám kapura kevéssé veszélyes bajorok kapuja előtt.

A második félidő valamivel kiegyenlítettebben kezdődött, a Manchester gólja mégis meglepetésként érkezett. Egy szöglet után Vidicset teljesen egyedül hagyták a védők, a szerb pedig szép mozdulattal csúsztatott a hálóba. Ez alaposan felpaprikázta a Bayernt, Schweinsteiger pedig alig tíz perccel később egalizált. Robben a győztes gólt is megszerezhette volna, az utolsó említésre méltó esemény azonban Schweinsteiger második sárga lapja volt, minek következtében nem játszhat majd a visszavágón.

Bajnokok Ligája negyeddöntő első meccsek:
Barcelona - Atletico Madrid 1-1
gólok: Neymar (71.) illetve Diego (56.)

Manchester United - Bayern München 1-1
gólok: Vidics (58.) illetve Schweinsteiger (68.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: