2009-04-21 23:27:46• hírek • Szatmar.ro

Niculae remekelt, Lobont kidőlt

Hétközi fordulót rendeztek a román labdarúgó bajnokságban, melyben a Dinamo és az Urziceni győzelmükkel továbbra is tartják vezető pozíciójukat a pontvadászatban, míg a Rapid idegenben szenvedett újabb vereséget.

A listavezető Dinamónak győznie kellett a Beszterce ellen, már csak azért is, hogy valamelyest kijavítsa a hétvégén Jászvárosban esett csorbát. A találkozót a vendégek kezdték aktívabban, ám Niculae csapata első helyzetét gólra váltotta. A szünetig az erdélyiek kétszer is egyenlíthettek volna, de Lobont mindannyiszor útját állta a rendkívül agilis Diogo próbálkozásainak. A második félidőben magasabb sebességi fokozatra váltott a hazai gárda, Niculae pedig két újabb fejessel megnyugtatta a kedélyeket. A szurkolók azonban ezt követően lettek igazán nyugtalanok, mivel a 79. percben megsérült a hazaiak kapusa, Bogdan Lobont, akinek elszakadtak a keresztszalagjai, amiért vélhetően fél éves kihagyás vár rá. Helyét a kapuban a három gólt szerző Niculae vette át (addigra a Dinamo mindhárom cserelehetőségét kihasználta), aki így már nem növelhette góljai számát. Megtette ezt Miranda és Danciulescu, így a piros-fehérek egy 5-0-s vereséggel küldték haza a Besztercét.

 

A hétvégi, Brassó elleni győzelme után ezúttal Pitestien lépett pályára a Rapid, amely azonban nem tudta megismételni néhány nappal korábbi teljesítményét. A kezdeti tapogatózás után mindkét csapat megszerezhette volna az vezetést, ezt végül a 28. percben Iordache révén a hazaiak tették meg. Közvetlenül a szünet után Spadacio egyenlíthetett volna, ám a Djalovics ellen elkövetett szabálytalanság miatt megítélt büntetőt az egekbe vágta. A folytatásban Kamara kétszer is növelhette volna csapata előnyét, ám ugyanúgy pontatlannak bizonyult, mint a hajrában Pinto és Raduta a másik oldalon.

Visszavágóra készült az Urziceni, amely azt a Vasluit fogadta, amely egy héttel korábban búcsúztatta őt a Román Kupában. A hazaiak Bilasco révén gyorsan előnyre tettek szert, amit meg is őriztek a találkozó végéig, bár a második félidőben a moldvai csapat nagy fölényben játszott.

A Galac 2-0 arányban megnyerte a tengerparti kiesési rangadót a Farul ellen, amivel komoly lépést tett a bennmaradás felé, míg ellenfele lassan készülhet a második osztály küzdelmeire.

Eredmények:
Dinamo-Beszterce 5-0
gólok: Niculae (20., 57., 73.), Miranda (84.), Danciulescu (92.)

Galac-Farul 2-0
gólok: Iorga (55.), Ibeh (71.)

Arges-Rapid 1-0
gól: Iordache (28.)

Urziceni-Vaslui 1-0
gól:Bilasco (13.)

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: