2009-04-22 23:25:21• hírek • Szatmar.ro

Egy-egy gól és piros lap

A forduló rangadóján a Steaua és a CFR megosztozott a két gólon és a piros lapokon.

A román labdarúgó élvonal 26., hétközi fordulójában a tavalyi ezüstérmes Steaua és a címvédő Kolozsvári CFR megosztozott a pontokon, ami egyértelműen a listavezető Dinamónak kedvez. Nem úgy a Temesvár, amely a Iasi ellen otthon tartotta a három pontot.

A bánságiak az előző fordulóban gólgazdag vereséget szenvedtek, míg a Iasi a Dinamót győzte le. A Temesvár nem bízta a véletlenre, agilisen kezdett és a Karamjan testvéreknek köszönhetően otthon tartotta a három pontot. Arman már a 12. percben megszerezte a vezetést, majd leült a meccs: a hazaiak nem nagyon akartak, a vendégek nem tudtak komolyabb helyzeteket kialakítani. A szünet után Bucur növelte csapata előnyét, ami után már a vendégek is veszélyesebbekké váltak, főleg Cristea és Balba volt aktív. Ám gólt nem ők, hanem Artiom Karamjan szerzett, aki az eléje kiütött lasztit vágta a hálóba.

 

A forduló rangadóján az első meglepetést a CFR edzője húzta, aki Kone mellett Traorénak is bizalmat szavazott a kezdőben, két csatárral állva fel tehát. És ez meg is hozta gyümölcsét, a nyolcadik percben előző Culiót ugratta ki, aki nem is hibázott. Ezt követően azonban a Steaua átvette az irányítást és Pereira lehetősége után már csak ők veszélyeztettek, Toja a kapufát is eltalálta, de nem járt több szerencsével sem Moreno, sem Stancu. A szünet előtt Lovin lépett elő főszereplővé, aki a 41. percben egy Culio ellen elkövetett szabálytalanság után piros lapot kapott.

A második félidő elején egyenlítettek hazaiak, de Moreno megköszönheti a gólt Stancioiu kapusnak is. A folytatásban emberhátránya ellenére is a katonacsapat volt veszélyesebb, ezúttal Kapetanosz találta el a kapufát, ám a görög egyszer a földön fekvő Stancioiut sem tudta mattolni, akárcsak Semedo vagy Pedriel. A jó iramú mérkőzés krónikájához még hozzátartozik, hogy a 73. percben Panin megkapta második sárgáját, így ő is korábban mehetett zuhanyozni.

A Craiova két perccel a vége előtt egyenlített Brassóban, míg a Pandurii és a Medgyes kiesési rangadót nyert: az előző a Buzaut legyőzve fontos lépést tett a bennmaradás felé, míg az Otopenit kiütő utóbbi együttes tovább reménykedhet.

A pontvadászatot továbbra is a Dinamo vezeti 52 ponttal, kettővel megelőzve az Urzicenit, hárommal a Temesvárt. A CFR 47 egységgel a negyedik, őt a Craiova (43) és a Steaua-Rapid duó (42) követi.

Eredmények:

Medgyesi Gaz Metan-Otopeni 3-0
gólok: Markovics (52.), Bud (53., 72.)

Pandurii-Buzau 1-0
gól: Stanga (45.)

Brassó-Craiova 1-1
gólok: Surdu (6.), illetve Fl. Costea (88.)

Temesvár-Iasi 3-0
gólok: Arman Karamjan (12.), Bucur (55.), Artiom Karamjan (84.)

Steaua-Kolozsvári CFR 1-1
gólok: Moreno (54.), illetve Culio (8.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: