2012-05-17 07:48:26• hírek • x

Egyedülálló közvéleménykutatás Bélteken

A bélteki születésü Érseki Csaba az idei választásokon független polgármesterjelöltként indul, 36 éves, két gyermek édesapja. A helyi közösség jól ismeri, hiszen vállalkozóként számos közösségépítő, kulturális és sporttevékenység szervezője.
A bélteki születésü Érseki Csaba az idei választásokon független polgármesterjelöltként indul, 36 éves, két gyermek édesapja. A helyi közösség jól ismeri, hiszen vállalkozóként számos közösségépítő, kulturális és sporttevékenység szervezője.

260 krasznabélteki és a községhez tartozó 5 település lakosait kérdezte meg az elmúlt hetekben Érseki Csaba független polgármesterjelölt tanácsosaival arról, hogyan képzelik el településük jövőjét, milyen problémákkal szembesülnek a mindennapok során és milyen prioritások szerint kell munkához látni.

Érseki Csaba független polgármesterjelölt tanácsosaival, Bohler Stefan, Schlangen Aliz, Weiszenbacher Laszlo és Bisi Ludovic közremüködésével Bélteken és községhez tartozó Gyöngyön, Géresen, Szakaszon, Sándrán, és Boldádon személyesen beszélt a lakosokkal.

"Meglepő volt a tény, hogy a lakosok milyen nyíltan és konstruktív módon mondták el véleményüket az érintett témák kapcsán -nyilatkozta Érseki Csaba. A megkérdezett lakosok többsége egybehangzóan kijelentette, hogy már nagyon eljött az ideje a változásoknak Bélteken és a hozzá tartozó falvakban, ideje továbblépni már ebből a "csipkerózsika álomból", mely az elmúlt 8-12 évet jellemezte. Béltek és körzete sokkal többre érdemes és új szellemiséget képviselő, dinamikus, fiatal csapatra van szüksége, akik szívvel-lélekkel és szervezői tudással képviselik a lakosok és a települések érdekeit -zárta gondolatmenetét Érseki Csaba.

A független polgármesterjelölt tanácsosi csapatával igyekezett minden korosztályt és megszólitani a párbeszéd során: nyugdíjasokat, fiatalokat, családosokat, munkanélkülieket, vállalkozókat., stb. A megkérdezett lakosok örömüket és elismerésüket fejezték ki a párbeszéd kapcsán, hiszen első alkalom, amikor valaki őket is megkérdezi és meghallgatja a gondjaikat és elvárásaikat illetően.

A két hétig tartó párbeszéd összegzése után konkrét akcióterv készül a teendőket illetően, mely figyelembe veszi a hat település véleményeit és elvárásait. A párbeszéd során a megkérdezett 260 főből 58 nyugdíjas, 71 fiatal, 90 munkavállaló és 41 háztartásbeli/munkanélküli.

A kérdőívek földolgozása után elkészült a rangsorolás a prioritásokat illetően:

A válaszadók 28%-a a munkahelyteremtést tartja a legfontosabb prioritásnak, 22% -faluturizmus, strand, 19% az ivóviz és szenyvizhálózat kiépítése, 14% -árkok és utak karbantartása, 8% -közösségi tér,(park, játszótér), 6% -idősgondozás (idősotthon, egészségügyi programok), 3% kulturális tevékenységek.

 

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: