2017-05-31 10:55:54• hírek • Agerpres.ro

Egyedülálló kezdeményezés Balánbányán! - Követendő példa?

Balánbánya lakosait szöveges üzeneteken keresztül értesíti ezentúl az önkormányzat a közösséget érintő fontosabb kérdésekben. A város önkormányzata által kifejlesztett tájékoztatási rendszer egyedülálló az országban. 

Kovács Róbert városmenedzser kedden azt nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek, hogy a polgármesteri hivatal szükségesnek tartotta, hogy minél gyorsabban és hatékonyabban tájékoztassa a lakosságot az őket érintő kérdésekben, így fejlesztették ki egy magánvállalkozással közösen az sms rendszert.

A lakosok az önkormányzat bármelyik irodájában feliratkozhatnak, de interneten keresztül a https://notifier-optin.tk/ro/optin/ weboldalon is megtehetik ezt.

Kovács Róbert elmondta, feliratkozásnál a lakosok kiválaszthatják, hogy románul vagy magyarul szeretnének-e értesítéseket kapni, a személyes adatok alapján pedig akár személyre szabott üzeneteket is küld a rendszer.

A városmenedzser példaként a tömbházak előtti aszfaltozásokat vagy a csőtörések miatt felfüggesztett vízszolgáltatást említette, amikor szükség van a gyors tájékoztatásra.

A rendszerben kiválaszthatóak bizonyos csoportok ismertető jelei, így például lehet csak idős személyeknek vagy bizonyos szakmai csoportoknak is külön sms-t küldeni.

"Számunkra sokkal könnyebb így kommunikálni a lakossággal és az emberek jobban érzik magukat, hogy személyes üzenetet kaptak a polgármesteri hivataltól" - nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek Kovács Róbert.

A menedzser szerint jelenleg mintegy 200 személy iratkozott fel az értesítéseket küldő adatbázisba, de legalább 1.000 érdeklődőre számítanak, hiszen körülbelül 5.000 fős Balánbánya lakossága

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírusstatisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: