2019-11-06 12:30:44• hírek • Szatmár.ro

Egyedülálló felszerelésekkel bővült a Speciális Nevelési Igényű Gyermekek Fejlesztő Központja

A térségben egyedülálló felszerelésekkel bővült a Szatmár Megyei Tanács Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatósága által működtetett Szatmárnémeti Speciális Nevelési Igényű Gyermekek Fejlesztő Központja – osztotta meg az örömteli hírt hivatalos Facebook-oldalán a Szatmár Megyei Tanács.

"A kolozsvári fejlesztésű „Mira” programnak köszönhetően ez a megyében egyedüli intézmény, ahol ezzel a speciális számítógépes programmal hatékonyan fejleszthetőek az autizmus spektrumzavaros és mozgáskorlátozott gyerekek 0-tól 18 éves korig. Szintén a közelmúltban üzemelték be az úgynevezett fényterápiás szenzoros szobát, ahol a gyerekek a fények és különböző színek segítségével fejleszthetik képességeiket.


A „Sera” központban mindezek mellett kineto- és balneoterápiás, továbbá masszázskezelések által fejlesztik a rászoruló gyerekeket, de szociális munkás, logopédus és pszichológus szakemberek is várják a kicsiket. Mindazok, akik szeretnék igénybe venni a központ nyújtotta szolgáltatásokat, keressék fel a George Călinescu utca 1. szám alatti székhelyet, de felvehetik velük a kapcsolatot a crch@dgaspcsm.ro email címen, illetve a 0361-414018-as telefonszámon."










Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: