2010-08-27 18:28:12• hírek • Póti Orsolya

Látványos táncbemutatót tartott az Everdance

A Partiumi Magyar Napok részeként látványos táncshow-t tekinthetett meg a közönség. A nyíregyházi Everdance Táncegyüttes magával ragadó, egyedi stílusát az Északi Színház színpadán is bemutatta.

Egy különleges táncélményben lehetett része a szatmáriaknak, hiszen a nyíregyházi Everdance táncegyüttes "Te csak táncolj... Utazás a tánc világába" című látványos produkciójával várta a közönséget este 18 órától az Északi Színházba.

Az Everdance Táncszínházat 2007 nyarán alapította Takács Péter azzal a céllal, hogy egyedi, számos stílus elegyét felvonultató, a közönséget rabul ejtő, egész estét betöltő előadásokat hozzon létre. Hivatásos válogatott tánckarát, Magyarország több pontjáról, valamint a határon túlról toborozta össze. A Társulat több száz sikeres fellépése, valamint a több ezer néző lelkes tapsvihara ösztönzi a csapatot az állandó fejlődésre és megújulásra. Mottójuk: Legyen a Tánc élmény, az élmény emlék, az emlék örök...

Az együttes törekszik arra, hogy megőrizze a magyar néptánc minden szépségét, de úgy, hogy az a mai ember számára is látványos táncszínházi show-t mutasson be. Az egyedi stílus, melyet a társulat képvisel magába foglalja a legtöbb stílusirányzatot, a hip-hoptól elkezdve a latin amerikai táncokon át, a standard társastáncokig és a klasszikus balettig. A tehetséges táncosok mindezekből kiemelnek egy egy darabot, és rákomponálják a magyar néptánc motívumaira. Így született meg saját, egyedi stílusuk.


A táncosok egy pillanatra sem álltak meg
A táncosok egy pillanatra sem álltak meg


Everdance - látványos táncshowt hoztak Szatmárnémetibe
Everdance - látványos táncshowt hoztak Szatmárnémetibe


Utazás a dinamikus, tánccal teli világba
Utazás a dinamikus, tánccal teli világba


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: