2010-12-29 13:42:13• hírek • Póti Orsolya

Egyedi és új nyelvtanulási módszer indul

A szatmárnémeti Consult Scolari Egyesület a Nyíregyházi egyetemmel partnerségben a ProLearning: tanulási lehetőségek mindenkinek elnevezésű projektet bonyolítja. A projekt célja többek között a román-magyar határvidék társadalmi és gazdasági környezetének megerősítése.

"A határokon átívelő együttműködés megerősítésére összesen 248 millió euró áll rendelkezésre, amit az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszíroz. A program számos lehetőséget kínál kedvezményezettjeinek több területen belül is. Az együttműködési program stratégiai célja a közösség, valamint a gazdasági szervek összekovácsolása, ugyanis ez a továbbiakban elősegíti a különböző zónák együttműködését. Az elsőbbséget élvező projektek általános célja a régi gazdasági versenyképességének növelése, az üzletfejlesztés és az emberi erőforrások minőségének javítása által." - tájékoztatott Szakács Imre projektmenedzser.

A „ProLearning" elnevezésű projektben egy olyan elektronikus tanulási lehetőség fejlesztésén, kialakításán dolgoznak, melynek keretén belül három nyelvet - románt, magyart, németet - tanulhatnak a programban résztvevők. Az általános nyelvtanulási módszerek mellett, speciális célokat is kitűztek, ugyanis területekre (turizmus, gazdaság, biznisz) lebontva szeretnék tanítani az említett nyelveket. A nyelvtanulást egy interaktív, három nyelvű internetes portál fogja elősegíteni, amelyről a tanfolyamokon résztvevők letölthetik a tananyagot, illetve használhatják a tanulást elősegítő online programokat. Mindemellett a technikai és az információs feltételeket is fejlesztik, illetve az elektronikus nyelvtanulás program egy tesztelési perióduson fog átesni az alkalmazás előtt.

A program célcsoportja két kategóriából, közvetlen és közvetett kedvezményezettekből fog állni. A közvetlen kedvezményezettek a tesztelési periódusban vesznek majd részt; őket a hátrányos társadalmi csoportból választják ki, illetve jelentkezhetnek munkanélküliek, fogyatékossággal élők, szülési szabadságon lévők, vagy vidéki környezetben élők. A közvetett kedvezményezettek száma minimum 1000 hátrányos helyzetben lévő személy, minimum 100 alkalmazottja a Szatmár megyei és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei multinacionális cégeknek, legkevesebb 10 idegen befektető, illetve 50 személy aki tolmácsképzésen szeretne részt venni.

A program tesztelése két lépésben fog lezajlani valamikor április tájékán: 30 e-learning órát, illetve 30 hagyományos oktatási órát szerveznek. A tesztelésen kívül reklám anyagokat, tananyagot dolgoznak ki, workshopokat szerveznek, illetve megteremtik a szükséges technikai feltételeket.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: