2014-12-09 15:57:42• hírek • Szatmár.ro

Egycsillagú égbolt - újra megszervezik a szavalóversenyt

A Szatmárnémeti Ady Endre Társaság és a Kölcsey Ferenc Főgimnázium 2015. január 23-24-én, a Magyar Kultúra Hete zárórendezvényeként szervezi meg az iskolások részére kiírt Egycsillagú égbolt című vers- és prózamondó versenyt. A versmondók négy csoportban jelentkezhetnek:

A csoport: I - III. osztályosok számára

A résztvevők egy alkotást kell elszavaljanak Kovács András Ferenc, Páskándi Géza, Jánk Károly vagy más magyar költő gyermekversei közül. A vers előadása nem lehet hosszabb 3 percnél.

B csoport: IV-VI. osztályosok számára

Ebben a csoportban egy szabadon választott prózarészletet kell előadnia a versenyzőnek Szabó Magda, Méhes György, Bálint Ágnes, Böszörményi Gyula vagy a mai magyar gyermekirodalom más képviselőjétől. A prózarészlet előadása nem haladhatja meg az 5 percet.

C csoport: VII - IX. osztályosok számára

Ebben a csoportban szatmári költők verseit fogják szavalni a diákok: egy szabadon választott verset Dsida Jenő, Szilágyi Domokos, Páskándi Géza, Kovács András Ferenc, Jánk Károly vagy más szatmári alkotó költészetéből. A vers előadása nem lehet hosszabb 5 percnél.

D csoport: X - XII. osztályosok számára

A diákok ebben a csoportban egy szabadon választott verset fognak előadni a XX-XXI. századi magyar szerelmi lírából. A vers előadása nem lehet hosszabb 8 percnél.

Az A és B csoportok versenyére 2015. január 23-án, péntek délután, a C és D csoportok versenyére pedig 2015. január 24-én, szombaton kerül sor. Iskolánként, kategóriákként 2-2 diákot várnak a vers és prózamondó verseny résztvevői. Más megyékből, illetve az országhatáron túlról érkező vendégek számára a szállást és étkezést a szervezők biztosítják.

Jelentkezni lehet 2015. január 20-ig a következő e-mail címen: eniko­_pataki@yahoo.com.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: