2015-01-23 15:51:05• hírek • Szatmár.ro

Egycsillagú égbolt - szavalóverseny Kölcsey Ferenc emlékére

Pénteken 14 órától a kicsik léptek színpadra a Kölcsey Ferenc Főgimnázium dísztermében.

A Szatmárnémeti Ady Endre Társaság és a Kölcsey Ferenc Főgimnázium idén is megrendezte az Egycsillagú égbolt című Kölcsey-szavalóversenyt.

A pénteki napon a Kölcsey Ferenc Főgimnázium díszterbében az A és a B csoportban versenyző diákok léptek színpadra. Az A csoportban az I.-III. osztályos tanulók Kovács András Ferenc, Páskándi Géza, Jánk Károly vagy más magyar költő gyermekversei közül választhattak, illetve szavaltak. A B csoportban a IV.-VI. osztályos diákok szavaltak. Az ő korcsoportjukban versenyzők egy szabadon választott prózarészletet adhattak elő Szabó Magda, Méhes György, Bálint Ágnes, Böszörményi Gyula vagy a mai magyar gyermekirodalom más képviselőjétől.

Az A Magyar Kultúra Hete rendezvénysorozat keretében megszervezett szavalóverseny folytatására szombat délelőtt fog sor kerülni. Ekkor a VII.-IX. osztályosok Dsida Jenő, Szilágyi Domokos, Páskándi Géza, Kovács András Ferenc, Jánk Károly vagy más szatmári alkotó költészetéből fognak idézni.

Szombaton szavalnak majd a X.-XII. osztályosok is: ők egy szabadon választott verset szavalnak majd a XX-XXI. századi magyar szerelmi lírából.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: