2016-05-19 17:40:25• hírek • Választási hirdetés

Egy zöldövezet, amiről négy éve megfeledkeztek...

A Zárdakert (Primaverii) utca lakói Kereskényi Gábortól kértek segítséget.

A Nagypiac és a 10-es számú Általános Iskola szomszédságában található az egykori Zárdakert, később Primaverii, mai nevén pedig General Victor Popescu utca. A zsákutca végében egy körforgalom található, amelyet ma rendszerint gaz borít. Mint kiderült, négy éve nem foglalkoznak vele a szatmári zöldövezetek karbantartói. A környéken lakók maguk kénytelenek foglalkozni a fű lenyírásával, ha nem tennék, hatalmas bozót állna a rendezett portákkal szegélyezett, nyugodt utcában.

Az utcában lakók nevében Nagy Levente fordult Kereskényi Gáborhoz, az RMDSz polgármesterjelöltjéhez, miután négy éven keresztül hiába kérte a polgármesteri hivataltól a terület karbantartását, mindig oda jutottak, hogy végül maguk kellett ezt megoldják.

"Ilyés Gyula idejében rendszeresen nyírták a füvet. Ma már csak hetente egyszer sepregetnek, a körforgalom közepében található zöld területtel nem foglalkoznak. Ha nem fizetnénk néha meg valakit, hogy kaszálja le a füvet, itt bizony dzsungel lenne" - magyarázta Nagy Levente.

"Nem a környéken lakók feladata lenne, hogy rendet tartsanak a közterületen. A polgármesteri hivatal egy lakóövezetben sem tud rendet tartani, így nem tudom, hogy mire számíthatnak a lakótelepeken élők" - mondta Kereskényi Gábor, aki ígéretet tett arra, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy változzon az áldatlan állapot.

(x)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: