2014-12-15 16:29:26• hírek • Szatmár.ro

Egy új inkubátort kapott a Szatmár Megyei Kórház

A "Mentsük meg a gyermekeket" egyesület egy modern inkubátorral ajándékozta meg a neonatológia osztályt.

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban hétfőn délben került sor egy igen modern, az újszülöttek első napjaiban nagy szereppel bíró inkubátor átadására. A kórház ehhez a "Mentsük meg a gyermekeket" Egyesület segítségével jutott hozzá. Az ünnepélyes átadáson jelen volt az adományozó civil szervezet elnöke, Gabriela Alexandrescu és Amalia Nastase, a "Minden gyermek számít" program nagykövete. Az inkubátor egyébként nagy segítségére lesz a kórház dolgozói és természetesen a koraszülött gyermekek számára is. Ez egy nagyon modern berendezés, ára 10 ezer euró.

"Ennek az inkubátornak a segítségével az évente több tíz idő előtt világra jött gyermek túlélési esélyei jelentősen megnőnek, így biztosak vagyunk benne, hogy a koraszülött gyermekek körében a halandóság láthatóan csökkenni fog" - mondta el az átadáson Maria Fodor, a neonatológiai osztály vezetője. Gabriela Alexandrescu hozzáfűzte: országos szinten évente 1700 koraszülött gyermek veszti életét a születés utáni első napokban - programjukkal pedig ezen szeretnének változtatni.

A 2012-2014-es periódusban a "Mentsük meg a gyermekeket" Egyesület különböző magánszemélyek és céges támogatásával 54 egészségügyi egység felszereltségének a modernizálásában vettek részt - az adományozott felszerelések ára megközelíti a 4,8 millió lejt.

Modern inkubátort kapott a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: