2020-07-08 17:26:56• hírek • Bede Emőke

Egy ügyfél mentette ki a prostitúcióra kényszerített kamaszlányt a bűnbanda markából

Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com
Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com

Július 8-án a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) temesvári irodájának ügyészei és rendőrei hét házkutatást tartottak Temes megye területén egy olyan akció keretében, melynek célja egy kiskorúak szexuális kizsákmányolására specializálódott bűnszervezet felszámolása volt.

Az ügyben megállapítást nyert, hogy 2018 februárjában több személy szervezett bűnözői csoportot hozott lére azzal a céllal, hogy egy bizonytalan anyagi háttérrel rendelkező, kiskorú testvérpár szexuális kizsákmányolása révén anyagi haszonra tegyenek szert.


A bűncselekmény gyökerei azonban ettől még régebbre nyúlnak vissza, pontosabban szólva egészen odáig, amikor az egyik gyanúsított a két gyermekét egyedül, nehéz anyagi körülmények között nevelő nőnek azért fizetett, hogy az akkor még csak 7 éves kislánnyal szexuális kapcsolatot létesíthessen, még akár azon az áron is, hogy brutalitásával testi károsodást okoz a gyermeknek. 2018 februárjában aztán az ügy egy másik gyanúsítottja is felkereste a családot, és potom 300 lejt fizetett a nőnek azért, hogy megkaphassa az idősebb, akkor még csak 16 éves lányt.


Az ügy fő gyanúsítottjai ezt követően különféle hamis ígéretek által megkaparintották a kamaszlányt, majd a Temes megyei Újvár területén prostitúcióra kényszerítették, az ebből befolyt összeget pedig teljes egészében megtartották maguknak. Később azonban a szóban forgó személyek úgy döntöttek, magasabb szintre emelik az üzletet. Ennek jegyében Beszterce városába költöztek át, a lány szolgáltatásait pedig helyi újságokban és kifejezetten erre szakosodott weboldalakon hirdették. Ehhez „természetesen” előzőleg pornográf jellegű képeket készítettek a kiskorúról, illetve arról is kiokították, miként kell majd viselkednie az ügyfelekkel.


A lányt egy besztercei hotelben szállásolták el, ahol az egyik gyanúsított egyszerre három szobát is kibérelt: egyet a lánynak, kettőt pedig a banda tagjainak. Ebben az időszakban az sem volt ritka, hogy a kiskorúnak akár napi 30 ügyfelet is fogadnia kellett. Nem csoda hát, hogy egy adott pillanatban a testileg és lelkileg is meggyötört lány az egyik kliens előtt felfedte, milyen kálvárián ment keresztül. A férfinek megesett a szíve a kamaszlányon, kimenekítette a hotelből, majd otthonában bújtatta el mindaddig, amíg az anyja el nem jött érte. 


A DIICOT arra nem tér ki, hogy mindezek után mi történt a lányokkal és az őket áruba bocsátó asszonnyal, csupán annyit közölnek, hogy az ügy kapcsán 10 személyt kísértek be kihallgatásra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: