2014-07-08 17:43:43• hírek • Kocsis Zoltán

Egy tuti ok, amiért Németország világbajnok lesz!

A futballszurkoló mindenben képes hinni, amikor kedvenc csapata sikeréről van szó: a játékosokban, a kapusban, az edzőben, az ellenfél gyenge pontjaiban, az időjárásban, a bíróban és a számokban. Sőt, a számmisztikában hívők ebben bíznak a legjobban. A német szurkolók pedig meglepő összefüggésbe igyekeznek kapaszkodni a keddi, Brazília elleni elődöntő és az esetleges vasárnapi döntő kapcsán.

Németország ugye minden idők harmadik legeredményesebb válogatottja a világbajnokságok történelmében. Három elsőségüknél többet csak a brazilok és az olaszok szereztek: ötöt, illetve négyet.

A jelenleg zajló világbajnokság házigazdái voltak az első triplázók: a brazilok 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben értek fel a futballtrónra. Huszonnégy év szünet után aztán 1994-ben szerezték meg negyedik, 2002-ben pedig az ötödik világbajnoki címüket. Ezzel szemben Olaszország volt az első, amely meg tudta védeni címét 1938-ban (Magyarország ellen), majd 1982-ben szerezte harmadik elsőségét. A negyediket pedig 24 évvel később, 2006-ban, Németországban.

Németország dicsőségeinek korszaka 1954-ben kezdődött, amikor Bernben 3-2-re legyőzte a magyar Aranycsapatot. Ezt a sikert húsz évvel később tudták megismételni. És mikor nyerték harmadik világbajnoki címüket? Kitalálták! Pontosan 24 évvel ezelőtt! Olaszországban!

Schweinsteigerék hívei ennek megfelelően méltán bízhatnak benne, hogy akárcsak korábban a brazilok és az olaszok, ők is 24 év szünet után ünnepelhetik negyedik világbajnoki címüket!

Ne feledd, a Szatmár.ro és a nyírbátori Sárkány Wellness és Győgyfürdő jóvoltából wellness-kirándulást nyerhetsz, ha jól tippelsz közös játékunkon!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: