2021-08-02 12:16:57• hírek • Szatmár.ro

Egy további gyümölcsöző együttműködésről tárgyaltak

Stephanie Lindnert, a Hans Lindner Alapítvány egyik vezetőjét, Kóczinger Tibor helyi alapítványvezetőt fogadta ma Kovács Máté megyemenedzser, Maskulik Csaba Szatmárnémeti városmenedzsere, illetve Kinál Márta, a megyei tanács nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős munkatársa.

A találkozó célja a Hans Lindner Alapítvány és Szatmár megye, illetve Szatmárnémeti közötti, több évtizedes múltra visszatekintő kiváló kapcsolat elmélyítése és továbbfejlesztése volt.

Kovács Máté a találkozó során elmondta: Szatmár megyében az elmúlt évtizedekben az Alapítvány neve összeforrt a szociális tevékenységekkel, és külön öröm, hogy most ezen tevékenységi kör kibővítéséről tárgyalhatnak.

Pataki Csaba megyei tanácselnök és Kóczinger Tibor, a Hans Lindner Alapítvány helyi vezetője az elmúlt hetekben több alkalommal is egyeztetett, mely beszélgetések konkrét elképzeléseket is hoztak arra vonatkozóan, hogy lehetne bővíteni megye szinten az alapítvány tevékenységi körét: a duális oktatás fejlesztése, a pályakezdő fiatalok támogatása, szakmai tanácsadás az, amit az alapítvány és a Szatmár megyei, illetve a szatmárnémeti önkormányzat partnerségben nyújthat a fiataloknak a jövőben. “Remélem, a következő találkozók alkalmával már az újabb közös megvalósítások eredményeit is ki fogjuk tudni értékelni” – tette hozzá a megyemenedzser.



“Édesapám, Hans Lindner és jómagam is tisztában vagyunk azzal, hogy az alapítvány nyújtotta szolgáltatások körének bővülnie, fejlődnie kell, ez közös kihívás most számunkra. Németországban jelenleg a régiók erősítése a cél, mert egy gazdaságilag és szociálisan erős régióban jobb lesz az élet. Egy térség pedig akkor erős, ha vannak munkahelyek és van fiatal munkaerő is. Ezt akarjuk elérni itt, Szatmár megyében is, hogy jó legyen a térségben élni, hogy esély legyen jól élni. Mi abban szeretnénk segíteni, hogy a helyi fiatalok itthon maradjanak, itt tanuljanak szakmát. Az elmúlt egy év különösen jól szemléltette az, hogy akinek szakma van a kezében, annak van esélye a talpon maradásra.” – mondta el Stephanie Lindner.

A Szatmár Megyei Tanács a Hans Lindner Alapítvány több projektjét is támogatja, ilyen például a Reménysugár program, illetve az Alapítvány szülők és gyermekek számára létrehozott tanácsadó központja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: