2012-07-04 17:09:35• hírek • Kocsis Zoltán

Vizsgateremből kórházba – rosszul lett egy érettségiző Szatmárnémetiben

Szerdán a profilnak megfelelő tantárgyból érettségiztek országszerte, így Szatmár megyében is a diákok. A vizsgákat egy szokatlan, szomorú esemény zavarta meg: egy diákot kórházba kellett szállítani.

A Doamna Stanca Nemzeti Kollégium egyik diákja krónikus egészségügyi problémái következtében vizsgázás közben rosszul lett. Noha azonnal orvosi ellátásban részesítették, állapota szükségessé tette, hogy mentővel kórházba szállítják. Hasonló esetekben a diák felépülése után folytathatja az érettségit a tárgy B tételével. Ez ügyben a tanfelügyelőség már fel is vette a kapcsolatot az Országos Érettségiztető Bizottsággal.

A szerdai vizsgákra összesen 3182 diák iratkozott be, 2409-en matematika, 773-an pedig történelemvizsgára. A matekosok közül azonban csak 2235-en (92,7%) jelent meg, míg a törisek közül 766-an (99,1%) ragadtak papírt és írószerszámot.

A tanfelügyelőség tájékoztatásából kiderül továbbá, hogy az Avasfelsőfalui Elmélet Líceum egyik diákját puskázás miatt kizárták az érettségiről.

Csütörtökön az utolsó vizsgákkal véget ér a diákok szenvedése. A választott tantárgyak vizsgáira 3047-en iratkoztak fel (az eltérés a különböző napok között onnan ered, hogy egyes diákok csak egyes tantárgyakra iratkoztak fel, lévén neki valamilyen okból kifolyólag csak az hiányzik). A legtöbben, 1035-en földrajzra iratkoztak, ezt 530-al állat-és növénytanra, majd 487-el az anatómiára jelentkezők követi. Szerves kémiából 112, szervetlen kémiából 201, közgazdaságból 14, filozófiából 95, fizikából 387, informatikából 163, logikából 8, pszichológiából 11, szociológiából 4 diák vizsgázik majd.

Az érettségi eredményeket július 8-án, vasárnap függesztik majd ki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: