2020-03-03 14:10:09• hírek • Agerpres/Bede Emőke

Egy temesvári férfi a negyedik koronavírusos beteg Romániában

Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com
Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com

Újabb román állampolgárnál mutatták ki a vizsgálatok a koronavírus jelenlétét. Egy 47 éves, Temes megyei férfi a negyedik fertőzött.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport keddi bejelentése értelmében a férfi együtt utazott a repülőgépen azzal a nővel, aki Olaszországból tért haza, és akinél még február végén kimutatták a fertőzést. A kommunikációs csoport információi szerint a férfi lakhelyi elkülönítés alatt állt, első laborvizsgálatainak eredménye pedig negatív volt, ám az elkülönítés 12. napján elvégzett újabb tesztek igazolták, a férfi COVID-19-cel fertőződött meg. Noha az érintett személy jelenleg tünetmentes, az illetékes szervek kérelmezték kórházba szállítását. Az udvarban, ahol a férfi lakik, még két másik család is él, ezek tagjait otthonukban fogják elkülöníteni - közölték még a hatóságok.


Eddig a román hatóságoknak három fertőzöttről volt tudomásuk. Az első beteget időközben gyógyultnak nyilvánították, a máramarosi férfi és a temesvári nő állapota pedig stabil. Intézményes karanténban jelenleg 42-en vannak, lakhelyi elkülönítés alatt pedig 9 431 személy áll. Utóbbiakat a hatóságok arra intik, hogy tartsák be az elkülönítésre vonatkozó szabályokat, azaz ne hagyják el lakhelyüket és álljanak folyamatos kapcsolatban az egészségügyi szervekkel. Annál is inkább, mivel a lakhelyelhagyási tilalom megszegése bűncselekménynek minősül, mely akár büntetőjogi eljárást is vonhat maga után.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: