2017-08-31 17:00:25• hírek • Szatmár.ro

Egy szükséglakás lebontásáról is döntött csütörtökön a helyi tanács

Hosszúra nyújtott szóváltásokban gazdag volt az augusztusi rendes havi tanácsülés.

Csütörtökön 14 órakor újra összeültek a városi tanácsosok, hogy megvitassák és szavazatukkal véleményt mondjanak az augusztusi rendes helyi tanácsülés határozati pontjairól.

A tanácsosok meglehetősen jót vitáztak annak a határozati pontnak a kapcsán, amely egy terület eladásáról szólt. Mint kiderült, az Ipari Park területén van ez a parcella, ahová egy üzem települne, de a koncessziós lehetőség ez esetben nem alkalmazható. Megvásárolnák tehát a területet, akár liciten is hajlandók részt venni. A tanácsosok előbb azon vitáztak, hogy jó megoldás-e az eladás, majd arról, hogy elégséges-e az, hogy a céget kötelezzék, legalább 25 személy számára teremtsenek munkalehetőséget. A terület eladása mellett szól, hogy így az eladási ár is a polgármesteri hivatal kasszájába kerül, majd évente a befizetett adók is azt gyarapítják majd.

A tanácsosok egyhangúlag megszavazták egy Hunyadi (Corvinilor) utcai ingatlan lebontását is. A 26. szám alatti társasház udvarában található egy barakk, amelyben most több család is él, közülük viszont egy él hivatalosan, az egykoron szükséglakásnak épített ingatlanban. Négy másik család illegálisan lakik ott, ám a környéken élők többször is jelezték a polgármesteri hivatal felé, hogy folyamatosan hangoskodnak, a közművesítés hiányában pedig gyakorlatilag ott végzik dolgukat, ahol épp az inger éli őket. Zazula Béla tanácsos azt is jelezte, hogy valószínűleg a legősibb mesterséget is űzik az barakkban élők, ami szintén nem tetszik a szomszédoknak. A polgármesteri hivatal ezért az ingatlan lebontása melett döntött. "Annak a családnak, akik hivatalosan ott éltek, természetesen biztosítunk egy másik szociális lakást" - nyilatkozta a Szatmár.ro-nak a polgármester. "Fontos, hogy ha valakinek hasonló észrevétele van, hasonló helyzetről tud, jelezze a polgármesteri hivatal felé, mert mi lépni fogunk. Rendet akarunk teremteni" - fűzte hozzá.

Az Egyebek-részben Radu Roca hívta fel a polgármesteri hivatal figyelmét arra, hogy több, még Dorel Coica idejében épített műfüves focipálya nagyon rossz állapotban van. A polgármester higgadtan reagált: "Tudunk ezekről a pályákról. Sajnos az elmúlt mandátumban az volt a lényeg, hogy valami épüljön, azt, hogy hogyan, az már senkit sem érdekelt. Láttuk, hogy hogyan lettek megépítve a szóban forgó pályák. Javítani fogunk, úgy ahogy az elmúlt másfél évben is az önök városvezetése által okozott gondokat próbáltuk kijavítani" - mondta Kereskényi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: