2009-01-25 23:42:38• hírek • Szatmar.ro

Egy szoros, egy sima

Magyarország hatalmas csatában 31-30 arányban legyőzte Svédországot, míg Románia Kubát múlta fölül.

Magyarország hatalmas csatában 31-30 arányban legyőzte Svédországot a férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjének második fordulójában, ezzel versenyben van az ötödik helyért. Románia hét góllal múlta fölül az Elnök-kupán Kuvait csapatát.

 

A magyar válogatott elődöntős álmai már a szombati, Horvátország ellen elszenvedett vereség után elszálltak, vasárnap egy újabb nehéz ellenfél, Svédország következett az ötödik helyért folyó versenyben. A piros-fehér-zöld együttes villámrajtot vett a mérkőzésen, hat perc elteltével 5-2-re vezetett. Gyorsan jött azonban egy rövidzárlat, a svédek pedig 6-5-re fordítottak. Ezt követően óriási versenyfutás alakult ki, nagy iram jellemezte ekkor a mérkőzést, a magyar csapat előbb fordított, ám szünetre mégis 18-16-os skandináv vezetéssel vonultak a csapatok. A második félidő két hatalmas Fazekas Nándor-bravúrral kezdődött -előbb hetest, majd emberelőnyben hárított a magyar kapus-, ám az is hamar kiderült, hogy a túloldalon Andreas Palicka sem most kezdte a szakmáját. A két kapus remeklésének köszönhetően valamivel kevesebb gól esett ebben a periódusban és egyik csapat sem tudott komolyabb előnyre szert tenni. Az 53. percben így 28-28 volt, az 58.-ben pedig 30-30. Ekkor aztán Harsányi Gergely betalált, Fazekas pedig két alkalommal is védeni tudott, így a végletekig kiélezett mérkőzést végül Magyarország nyerte, amely kedden Dél-Koreával találkozik majd.

Akárcsak szombaton Kuba ellen, úgy vasárnap Kuvait ellen is úgy tűnt, a román válogatott legnagyobb ellenfele a koncentráció. Pontosabban annak hiánya. Ennek köszönhetően aztán a mérkőzés elején az arabok tettek szert némi előnyre, amivel meg is ráncigálták az alvó oroszlán bajuszát. Románia összeszedte magát, pillanatok alatt öt gólos előnyt szerzett, amit meg is őrzött a szünetig (15-10). Míg az első félidőt leginkább az egyéni akciók jellemezték, a fordulás után összeállt a román csapat, aminek eredményeként tíz perc alatt 13 góllal mentek el. Ám az a fránya koncentráció... Aihan Omernek időt kellett kérnie, hogy felrázza csapatát, akik végül hét gólos, 32-27-es győzelmet arattak. Folytatás hétfőn Spanyolország ellen.

Eredmények:
középdöntő, I. csoport:

Magyarország-Svédország 31-30, Franciaország - Dél-Korea 30-21, Horvátország-Szlovákia 31-25
II. csoport:
Lengyelország-Szerbia 35-23, Norvégia-Németország 25-24, Dánia-Macedónia 32-24

Elnök-kupán, I. csoport:
Románia-Kuvait 34-27, Spanyolország-Argentína 31-19, Kuba-Ausztrália 27-17
II. csoport:
Egyiptom-Tunézia 31-30, Oroszország-Szaúd-Arábia 34-15, Algéria-Brazília 29-28

http://www.croatia2009.com/eng

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: