2012-12-31 14:32:51• hírek • Kocsis Zoltán

Minden petárda használata bűncselekmény – mégis árulják

Szatmár megyében az elmúlt hetekben több, mint tízezer pirotechnikai eszközt koboztak el a hatóság munkatársai, mégis biztosra vehető, hogy nem a polgármesteri hivatal által szervezett tűzijáték lesz az egyetlen robbanás szilveszter éjszaka Szatmárnémetiben. Noha minden petárda árusítása és használata bűncselekménynek számít, a pirotechnikai eszközöket árusítják a piacokon.

A Kisgércei Körzeti Rendőrség az elmúlt hétvégén két férfinél, a nagytarnai Ioan F.-nél és a turci Gabor B-nél összesen 159 darab petárdát és különféle pirotechnikai eszközöket talált. Mindez persze csepp a tengerben ahhoz képest, hogy a Szatmár.ro számításai szerint csak a szerkesztőségünkbe eljuttatott napi rendőrségi jelentésekben szereplő adatok szerint legkevesebb 13-14 ezer petárdát, rakétát, stb foglaltak le a rendőrök Szatmár megyében az elmúlt hetekben. Hogy mennyit csempésztek be sikeresen, azt megtippelni sem lehet.

Az viszont biztos, hogy a közhiedelemmel ellentétben petárdázni Romániában még szilveszter éjszaka is tilos! Mi több, forgalmazásuk, használatuk bűncselekménynek számít és akár három hónaptól egy évig terjedő börtönbüntetést is maga után vonhat.

Ennek ellenére, a petárdák árulása gőzerővel folyik, amint azt az alábbi fotó is bizonyítja, amely hétfő délben a Kispiacon mobiltelefonnal készült.

Mobiltelefonnal készült felvétel a petárda árusításáról

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: