2013-07-13 13:55:42• hírek • Szatmár.ro

Egy sávon, egy egész falun keresztül

Még legkevesebb tíz napon keresztül tart az útszűkület Pusztadarócon.

Immár egy hete dolgoznak egy görög cég munkásai az Országos Útügyi Vállalat megbízásából az országhatár felé vezető országúton, különös tekintettel a Pusztadaróc településen áthaladó útszakaszra. Két réteg aszfalttal erősítik meg, frissítik a futófelületet, bár ez egyelőre inkább bosszúságot okoz a legtöbb arra autózónak, hiszen csak egyetlen sávon lehet közlekedni. A közlekedést a munkálatokat végzők irányítják.

A forgalmas útszakaszon az egysávos lezárás különösen csúcsidőben, 14 és 17 óra között okoz fennakadást, egy-egy forgalmasabb napon egy kilométeres, vagy annál hosszabb sor is felgyűl, míg végre zöld jelzést kapnak a gépkocsivezetők a munkásoktól. Ez különösen azok számára lehet bosszantó, akik Magyarországra mennek, s azokat valószínűleg még jobban zavarja, akik naponta kétszer vagy többször is megteszik ezt az utat, mivel ott vettek lakást.

Ottjártunkkor, szombaton az országból kifelé vezető út jobb sávja volt lezárva végig, egész Pusztadaróc településen keresztül. Várni kellett Magyarország felé haladva és visszafelé is. Egy autós meg is kérdezett minket: most mit tegyen, jobbra kell betérnie, de az aszfalt még friss...

A munkásokkal folytatott rövid beszélgetésünk során kiderült: a következő 10-15 napban még dolgozni fognak, s mindez az időjárástól is függ. Az aszfaltrétegeket görög gépekkel, görög munkavezető irányításával öntik, azt azonban nem tudni, hogy a görög minőség útépítés esetében jót vagy rosszat jelent-e.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: