2019-09-11 09:01:02• hírek • Bede Emőke

Egy robbanásban megsérült személyhez riasztották először a zsibói mentőhelikopert

Még 24 óra sem telt el a zsibói SMURD-légibázis hivatalos átadója óta, az Északnyugati Régió megyéi felett ügyelő helikopternek máris megvolt az első bevetése – adta hírül szerda délelőtt az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Amint arról beszámoltunk, a szomszédos Szilágy megyében, pontosabban szólva a zsibói tűzoltóállomáson néhány hónappal ezelőtt kezdték el annak a hangárnak és leszállópályának a kiépítését, mely az északnyugati régiót biztosító SMURD mentőhelikopter főhadiszállásaként hivatott szolgálni. Mostanra sikerült végezni a munkálatokkal, kedden pedig a mentőcsapatok hivatalosan is birtokba vehették a 327 négyzetméteres leszállópályát, illetve azt az épületet, melyben egy gyógyszer- és felszerelésraktár, egy személyzeti pihenő, valamint irodák és egy multifunkcionális terem is helyet kapott.Még egy nap sem telt el, és a vörös szitakötőnek már fel is kellett szállnia. A mentőegységet a Szilágy megyei Sarmaság településre riasztották, ahol egy személy egy robbanás következtében súlyos égési sérüléseket szerzett. A helikopterrel a férfit a katasztrófavédelem zilahi székhelyéig szállították, majd onnan egy SMURD-rohamkocsi szállította tovább a helyi kórház sürgősségi osztályára.
 

A légibázis keddi átadásával kilencre bővült a Sürgősségi Életmentő Szolgálat (SMURD) állomásainak száma. Ez számunkra már csak azért is örvendetes hír, mivel a hiánypótló helikopter Szilágy megye mellett Kolozs, Szatmár, Máramaros, Bihar és Beszterce-Naszód megye egy részét is el fogja látni, azaz ezentúl jóval gyorsabban érkezhet meg hozzánk is az életmentő segítség.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: